Gemeente Onderbanken


Festiviteiten 25 jaar Onderbanken

Programma
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de gemeente Onderbanken en het gereedkomen van de herinrichting van het Wilhelminaplein wordt op zondag 16 september a.s. een aantal festiviteiten georganiseerd op en nabij de Bleekplaats in Schinveld. Deze activiteiten worden georganiseerd door inschakeling van verenigingen uit Onderbanken, die voor hun bijdrage een (bescheiden) vrijwilligersvergoeding (per uur) zullen ontvangen.

De activiteiten zijn:

- brunch vanaf 11.00 uur

- ludieke zeskamp vanaf 13.30 uur

- feest met optredens en aandacht voor de inwendige mens gedurende de middag tot circa 20.00 uur.

De brunch wordt mede georganiseerd door de Onderbankense ondernemers en gaat uit van inschrijving vooraf. Kaarten zijn tegen 5,00 per persoon verkrijgbaar bij onder andere Boederijwinkel Frijns Jabeek, Fruithandel Zuijlen Bingelrade, Aveve Merkelbeek en bakkerij Jacobs Schinveld. Andere verkoopadressen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

De ludieke zeskamp gaat uit van voorinschrijving van teams. De zeskamp bestaat uit de volgende onderdelen:

- badkuipracen

- Onderbankense gebruiken (zeemplekke, appelkietsjbiete, keesjeknupscheete)

- vliegtuig verwerpen/ver-werpen
Teams kunnen deelnemen aan één of meer spelonderdelen. Voor alle onderdelen geldt het reglement zoals dat is in te zien op www.25jaaronderbanken.nl

Het feest is opgebouwd rond optredens op de Bleekplaats en wordt omlijst door stands met eten en drinken van verschillende aanbieders.

Oproep
De organisatie zou zich graag persoonlijk wensen tot iedereen die een bijdrage wil leveren. Met het oog op het tijdschema is dat echter ondoenlijk en daarom richten wij ons via deze mededeling tot u. Om dit feest tot een succesvolle happening te maken, doet de organisatie de volgende oproep:

- Schrijf u in voor de brunch door een kaart te kopen bij de voorverkoopadressen

- Vorm teams en schrijf u in voor de zeskamp

Oproep aan verenigingen
Laat op de website www.25jaaronderbanken.nl weten op welke dagen hoeveel manuren beschikbaar zijn voor medewerking.

Oproep aan ondernemers/standhouders
Laat op de website www.25jaaronderbanken.nl weten of u belangstelling heeft voor het huren van een stand binnen het feestterrein.

Oproep aan ondernemers/sponsoren
Laat op de website www.25jaaronderbanken.nl weten of u er prijs op stelt te worden benaderd voor overleg over bijdrage en publiciteit.

Oproep aan artiesten/muzikanten uit Onderbanken Laat op de website www.25jaaronderbanken.nl weten of u geïnteresseerd bent in het mede invulling geven aan het muzikale programma.

Voorbehoud
Voor de brunch en zeskamp is het noodzakelijk dat een minimaal aantal deelnemers inschrijft. Indien op 15 augustus a.s. minder dan 250 inschrijvingen zijn binnengekomen voor de brunch, zijn wij genoodzaakt dit programma-onderdeel te laten vervallen. Indien op voornoemde datum zich minder dan zes teams voor de zeskamp hebben ingeschreven, zijn wij eveneens genoodzaakt dit programma-onderdeel te laten vervallen.

Meer informatie
Op de website www.25jaaronderbanken.nl is nadere informatie te vinden over de actuele stand van zaken. Indien u niet over internet beschikt of om een andere reden telefonisch contact wenst, kunt u contact opnemen met Leon Bemelmans, tel: 046-4425882.

Gemeentebestuur Onderbanken