RTL Group

Nederlandse ondernemers tonen lef en vakmanschap in 'VakwerkNL' bij RTL 7

EERSTE ACHT AFLEVERINGEN IN HET TEKEN VAN VERKEER EN WATERSTAAT

Het ondernemingsklimaat in Nederland is redelijk tot goed. Maar als het gaat om innovatie, dan doen Nederlandse bedrijven het minder goed dan bedrijven in de meeste andere landen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Maar dat er wel degelijk innovatieve Nederlandse pareltjes op de markt gebracht worden, bewijst VakwerkNL, het nieuwe inspirerende programma voor ondernemend Nederland. Op zondagochtend 16 september start RTL 7 met dit wekelijkse programma, dat gaat over de meest in het oog springende prestaties van het Nederlandse bedrijfsleven. Het brengt treffend en op een toegankelijke manier inspirerende mensen in beeld die bijzondere prestaties hebben geleverd en innovatieve producten hebben ontwikkeld.

Een tweetal sterke, vrouwelijke tv-persoonlijkheden verzorgen de omlijsting van het programma: Pernille La Lau bevindt zich als de goed geïnformeerde presentatrice op locatie en Helga van Leur treedt op als de deskundige, die wekelijks een verrassend verband legt tussen de projecten en weer, milieu en klimaat.

De eerste serie van acht afleveringen staat in het kader van allerlei projecten die te maken hebben met verkeer en waterstaat. Het programma is een reis door de wereld van de wegenbouwers, vervoerders, havenarbeiders, waterwerkers en hemelbestormers. VakwerkNL laat in deze uitzendingen mensen zien met passie voor hun vak, die ervoor zorgen dat Nederland mobiel blijft, droge voeten houdt en schoon water heeft om te drinken en in te zwemmen. Zo worden onder andere een aantal infrastructurele projecten door Pernille La Lau bezocht, waar Nederland wereldwijd een leidende positie in heeft verworven.

De wekelijkse rubriek van Helga van Leur Waar is dat nou weer goed voor? geeft antwoord op vragen die iedere verkeersdeelnemer zich wel eens stelt. Waarom wordt er zo veel meer snelweg afgezet dan alleen maar het stukje waar de werkzaamheden zijn? Waarom is een spitstrook alleen in de spits open? Waarom lijken werkzaamheden soms zomaar maanden stil te liggen? Daarnaast maken de kijkers kennis met verrassende mensen en horen zij verrassende zaken. Wie is die man die dagelijks naast zijn fiets naar een groot wegenbouwproject kijkt en aantekeningen maakt in een boekje? Heeft een grote, opgespoten zandvlakte invloed op de plaatselijke weersomstandigheden? Die dagelijkse file op de A2, wat kost die ons eigenlijk? En hoeveel levert hij dat grote benzinestation juist op? Op welke manier draagt een wegenbouwer bij aan het milieu?

VakwerkNL inspireert en straalt trots uit: trots op wat we in Nederland allemaal kunnen en doen.

Uitzending: RTL 7, zondag 16 september 2007, tussen 10.00 en 10.30 uur. Op 16 oktober en 18 november is er geen uitzending ivm een live-uitzending van RTL GP.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandor Vrij, RTL Nederland communicatie via tel. 035-671 8598 of via sandor.vrij@rtl.nl