Ingezonden persbericht


Zondag 16 september bij De Kleine Aarde in Boxtel

CULINAARDE: 'EEN WERELD VOL SMAAK'

Culinaarde 2007 van 14.00 tot 19.00 uur

Boxtel, 9 augustus - Het succesvolle evenement Culinaarde van De Kleine Aarde in Boxtel gaat, als de voortekenen niet bedriegen, dankzij de compleet nieuwe aanpak een succes worden. Van alle kanten komen er positieve reacties op de gewijzigde openingstijden. Dit is gedaan om de bezoekers/gasten van het Eco-park in staat te stellen gezellig én vooral ook goed te kunnen blijven eten (14.00 - 19.00 uur). Alle bezoekers kunnen zich een genoeglijke dag gunnen die tot in de avonduren loopt want voor zeer gevarieerd eten wordt gezorgd door vele culinaire vakmensen.

Culinaarde 2007 staat in het teken van goed eten en drinken, met als inspiratie gerechten uit vele hoek van de wereld maar dan bereid met streek/seizoensproducten.

'Een wereld vol SMAAK' betekent dat de gerechten en buffetten weliswaar geïnspireerd worden door culinaire tradities uit alle hoeken van de wereld maar bereid worden met streekproducten en producten uit het seizoen. Uiteraard op basis van de biologisch/ecologische keuken. 'Wereldse' gerechten houdt ook in dat er bijbehorende sfeer is op de verschillende terrassen. In het Eco-park zal de hele dag veel te beleven zijn. De goede sfeer qua eten en drinken wordt nog benadrukt door fijne muziek. Daar tekent komende zondag The Practicles en Tom Wolkers (de zoon van...) voor.

Programma
Vanaf twee uur tot sluitingstijd zijn er demonstraties en proeverijen (zowel dranken als hapjes). Voor kinderen is er een uitgebreid programma waarin natuurlijk ook aandacht besteed wordt aan koken/eten. Culinaarde 2007 heeft nog meer voor de bezoeker in petto. Vanaf 14.00 en 16.30 zijn er speciale wandelingen over het Eco-park, vakkundig begeleid door de rondleiders van De Kleine Aarde.

Tapas en pinchos
Het programma biedt vanaf 's middags onder meer een uitgebreid taarten-gebakbuffet verzorgd door de eigen Kleine Aarde horecastaf. Julia Beij verzorgt de echte Engelse High en the Juicy Sisters - bekend van het reizende theaterfestival Boulevard - zullen ook op Culinaarde zijn. Zij mixen sinds 1992 op speciale wijze biologische fruitsappen met alcohol (ook biologisch). Patron-cuisinier Jos Hermans van specialiteitenrestaurant De Negenmannen in Boxtel en initiatiefnemer van 'Brabant Vers', zal uitgebreid gaan koken aan de hand van het thema van de dag 'Een wereld vol SMAAK'. Hetzelfde gaat plaatsgenoot Meesterkok Jan van de Ven van de gelijknamige catering doen. Het eigen horecateam van De Kleine Aarde staat eveneens garant voor een veelheid aan gerechten zoals tapas en pichos. Jos van Grunsven zal op zijn mobiele keuken gerechten maken met smaken uit de 'Wereldmaaltijd'.

Entree
Volwassenen E 5,-, kinderen van 4 - 12 jaar E 2,50, kinderen tot vier jaar en 'Vrienden' gratis. Vanaf het NS-station Boxtel rijdt vanaf 13.00 uur speciaal vervoer op en neer naar De Kleine Aarde.


---