Gemeente Den Haag

Een karavaan van aardgasvoertuigen opent zondag 16 september de dag van het Verleidelijk Vervoer in de Haagse binnenstad. Wethouder Peter Smit van Verkeer en Milieu ontvangt om 13.00 uur op het Spuiplein de aardgaskaravaan. Deze karavaan bestaat uit twee autobussen, een vrachtwagen, een vuilniswagen en acht personenautos op aardgas en rijdt door het hele land. Het Spuiplein staat de hele middag in het teken van deze duurzame en goedkope brandstof. Bedrijven en particulieren worden uitgenodigd om zich te laten verleiden door de voordelen van rijden op aardgas.

Programma
Behalve op het Spuiplein staat ook in de rest van de binnenstad Verleidelijk Vervoer centraal. Alle HTM bussen en tramlijn 1 rijden de gehele dag gratis, en fietsen kunnen gratis in de fietsenstallingen van Biesieklette worden gezet. Het programma ziet er als volgt uit:

Aardgaskaravaan & Mobiliteitsdebat
Spuiplein
13.00 - 17.00 uur.

Oase Hofplaats met muziek, massage en cappuccino Hofplaats
13.00 - 17.00 uur.

Binnenstadswandelingen o.l.v. Het Gilde
Hofplaats, bij de oase
Elk heel uur: 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

Wedstrijd Versier je Fiets voor kinderen
Bezemstraat/Rabijn Maarsenplein (bij Markthof)
13.00 - 15.30 uur; prijsuitreiking om 16.00 uur.

Gratis fietsenstalling Biesieklette
Buitenhof, Grote Halstraat, Grote Markt, Spuiplein en Voldersgracht. 12.00 - 18.00 uur.

Autoluw voetgangersgebied
Haagse binnenstad
10.00 - 17.00 uur.

Autoluw voetgangersgebied
Een gedeelte van de straten in het centrum wordt op 16 september autovrij verklaard en daarom afgezet voor doorgaand autoverkeer. Trams, bussen, taxis en hulpdiensten hebben wel toegang tot deze zone. De parkeergarages in het gebied zijn gewoon bereikbaar. Meer informatie over het programma is te vinden op internet: www.milieu.residentie.net. Voor informatie over de afgesloten wegen kijk op www.denhaag.nl/bereikbaarheid.