Persberichten Rijn&Venen, 14.20 uur

Utrecht, 16-09-2007

Aangehouden voor geweld

WOERDEN Een 17-jarige jongen uit Woerden is zondag 16 september omstreeks 02.00 uur aangehouden. De Woerdenaar wordt verdacht van mishandeling van een 18-jarige man uit Nieuwerbrug.

De Woerdenaar had op de Stationsweg de Nieuwerbrugger enkele vuistslagen in het gezicht gegeven die daardoor een opgezwollen oog had opgelopen. De gewaarschuwde politie kon de verdachte aan de hand van het signalement traceren op het Stationsplein noord, waarop hij werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor in het politiebureau.

Aangehouden voor geweld

VINKEVEEN Een 32-jarige man uit Vinkeveen is zondag 16 september omstreeks 00.40 uur aangehouden. De Vinkevener wordt verdacht van mishandeling van een 23-jarige plaatsgenoot.

De Vinkevener was in een horecagelegenheid aan de Herenweg aangesproken op zijn gedrag waarna hij werd verzocht de gelegenheid te verlaten. In eerste instantie voldeed hij hieraan. Korte tijd later was hij echter weer binnen en gaf de 23-jarige Vinkevener die hem had verzocht de gelegenheid te verlaten, een vuistslag in het gezicht. Hierna werd hij door beveiligingspersoneel het pand uitgezet. De gewaarschuwde politie traceerde de man op het Tuinderslaantje waarop hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het bureau.

Ruiten vernield

LOENEN Op zondag 16 september omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding te gaan naar een pand aan de Molendijk omdat er ruiten waren vernield. Na onderzoek bleek dat er van het betreffende pand meerdere ruiten waren vernield.

Uit de aangetroffen sporen constateerde de politie dat iemand daarbij gewond moet zijn geraakt. Rechercheurs van de Forensische Opsporing stellen een nader onderzoek in.

Aangehouden voor bezit softdrugs

WOERDEN Een 19-jarige inwoner van Bodegraven is zaterdag 15 september omstreeks 00.55 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van bezit van softdrugs( twee zakjes met wiet).

Kort voor zijn aanhouding was de Bodegraver met zijn auto betrokken bij een verdachte situatie op Rietveld. De gegevens van zijn voertuig werden doorgegeven aan andere surveillancevoertuigen. Politiemensen zagen de auto rijden en controleerden de bestuurder en twee inzittenden vervolgens op de Wulverhorstbaan. De Bodegraver tekende op het bureau voor afstand van de softdrugs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden voor geweldpleging

MAARSSEN De politie heeft vrijdag 14 september omstreeks 21.50 uur drie mannen van 22, 25 en 26 jaar uit Maarssen aangehouden. De drie worden verdacht van openlijke geweldpleging waarvan een 38-jarige man uit Soesterberg het slachtoffer werd.

De drie hadden op het marktplein van het Bisonspoor de 38-jarige man geslagen en geschopt. Hij liep diverse kneuzingen en zwellingen op aan zijn gezicht en stelde zich onder doktersbehandeling. De drie mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Inmiddels zijn zij in verzekering gesteld.

Tweetal aangehouden voor winkeldiefstal

WOERDEN De politie heeft vrijdag 14 september omstreeks 11.10 uur twee vrouwen van 19 en 33 jaar uit Utrecht, aangehouden. De twee worden verdacht van diefstal van een jas uit een winkel aan de Rijnstraat. De gegevens van een derde verdachte, eveneens een vrouw, is bekend, maar zij is nog niet aangehouden.

Winkelpersoneel meldde de diefstal en gaf de signalementen en de looprichting door. Politiebikers wist het tweetal te achterhalen en kon hen op de Wagenstraat aanhouden. De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vernielingen

LINSCHOTEN De politie kreeg zaterdag 15 september omstreeks 08.30 uur de melding een onderzoek in te stellen op naar vernielingen van de brug in de Laan van Overvliet. Uit onderzoek bleek dat vrijwel de gehele metalen leuning aan een kant van de brug in het water lag. Ook bleek een glascontainer op de hoek Laan van Overvliet/Jacob van Barneveldstraat omver lag.

Fietsers rijden door rood

MIJDRECHT De politie heeft zaterdag 15 september omstreeks 20.50 uur op de kruising Rondweg/Stationsweg zes fietsers bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden.

Alcoholcontrole

DE RONDE VENEN / MAARSSEN Op vrijdag 14 september tussen 15.30 en 17.15 uur werd er gecontroleerd op alcoholgebruik in Mijdrecht. Er moesten in totaal 960 bestuurders op straat een blaastest afleggen. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken.

Tussen 19.00 uur en 21.15 uur werd gecontroleerd op de Gageldijk/Heren en moesten 440 bestuurders op straat blazen. Een bestuurder moest mee naar het bureau. Na de ademanalyse bleek dat hij 420 ug/l in zijn lichaam had.

Laatst gewijzigd 16-09-2007 14:19 | © Politie Utrecht