Ministerie van Defensie

DEFENSIE EVENEMENTENKALENDER

18 - RONDLEIDING LANDGOED BRONBEEK

Wat: Belangstellenden kunnen deelnemen aan een thema-rondleiding over het Arnhemse Landgoed Bronbeek, gevolgd door een lichtbeeldenpresentatie over de geschiedenis van dit landgoed. Bronbeek is een voormalige buitenplaats in de Arnhesme Veluwezoom uit het begin van de 19e eeuw. In 1863 werd op dit terrein het toenmalige Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek gebouwd. Tijdens de rondwandeling over het landgoed krijgen deelnemers uitleg over de monumentale bomen, bronnen, vijvers, watervallen, tuinbeelden, de vroegere zijderupsenteelt, de plantenkalender en het voormalige boerenbedrijf op het landgoed. Ook de architectuur van de gebouwen op het landgoed en de monumenten ter herdenking van de slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog worden belicht. Na de wandeling zullen lichtbeelden met toelichting door de spreker een beeld van de vroegere situatie op het landgoed geven. Het programma eindigt om 16.30 uur.

Wanneer: dinsdag 18 september 2007

Waar: Museum Bronbeek, Landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem

Openingstijden: Rondleiding van 14.00 - 16.30 uur

Entreeprijs: Toegangsprijs incl. museumentree: ⬠2,30, Reserveren noodzakelijk (026) 376 35 55

Meer informatie: www.bronbeek.nl

Bereikbaarheid: EIGEN VERVOER Komend uit richting Utrecht (A 12) / Apeldoorn (A 50): - volg borden 'Arnhem', vervolgens borden 'Burgers' Zoo' (afslag 26) - op T-kruising bord 'Burgers Zoo' negeren en linksaf gaan richting 'Velp, Rozendaal' - onder viaduct door en de weg blijven volgen (= Schelmseweg) - bij eerste bord 'Arnhem' rechstaf gaan (= Arnhemse Allee) - na viaduct eerste weg linksaf gaan (= Bronbeeklaan)
- op kruising bij verkeerslichten met scherpe bocht linksom de toegang tot het Landgoed Bronbeek inrijden - hoofdlaan geheel uitrijden tot parkeerplaats achter het hoofdgebouw OPENBAAR VERVOER Vanaf NS-station Arnhem met stadsbus 3 richting 'Velp', halte 'Bronbeek'. Of per treintaxi.