NCRV

De rijdende rechter

Schuttingtaal in de eerste aflevering

dinsdag 18 september 2007
22.30 uur, Nederland 1

Vanaf 18 september is een nieuwe reeks programmaâs van De rijdende rechter wekelijks bij de NCRV te zien. In deze eerste aflevering aandacht voor de volgende kwestie:

De families Moelchand en Vogelesang zijn kersverse buren in een Haagse nieuwbouwwijk. De burenrelatie begint goed, samen plaatsen ze de schutting tussen de achtertuinen. Als het werk klaar is bekijkt Channo Moelchand vanaf zijn balkon de schutting. Hij schrikt zich rot, aan de achterkant loopt de schutting scheef! Buurvrouw Vogelesang is het daar niet mee eens. Sterker nog, zij voelt zich het slachtoffer want de uitbouw van Moelchand staat gedeeltelijk op haar erf. Zo staan de buren binnen de kortste keren lijnrecht tegenover elkaar. Het is aan mr. Frank Visser om duidelijkheid te scheppen. Hoe moet de schutting staan? Waar loopt de erfgrens? Komt het ooit nog goed tussen deze buren?

Burenruzies, familievetes, erfeniskwesties, conflicten tussen werkgever en werknemer of problemen tussen huurder en verhuurders. Mr. Frank Visser doet bindende uitspraken in verschillende slepende conflicten. De presentatie is in handen van Mieke van der Weij.