Gemeente Den Haag

Op dinsdag 18 september aanstaande vindt de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal (Prinsjesdag) plaats. Op deze derde dinsdag van september zal H.M. de Koningin traditioneel per Gouden Koets van het Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal rijden voor de jaarlijkse Troonrede.

Rijroute Gouden Koets
De rijroute loopt via het Noordeinde, Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Tournooiveld, Korte Vijverberg naar het Binnenhof. Om alles ordelijk en veilig te laten verlopen, geldt voor maandag 17 september en dinsdag 18 september een verordening om de openbare orde te handhaven. Daarnaast worden er de nodige verkeersmaatregelen getroffen.

Afsluitingen
Op maandag 17 september 12.00 uur tot en met dinsdag 18 september 20.00 uur is het Lange Voorhout tussen het Tournooiveld en de Vos in Tuinstraat voor rijverkeer geheel afgesloten.

Op dinsdag 18 september van 07.00 tot uiterlijk 15.00 uur zijn de volgende straten geheel voor rijverkeer gesloten: Lange Houtstraat, Plein, Korte Vijverberg, Casuariestraat.

Daarnaast wordt op 18 september tussen 11.15 uur tot uiterlijk 15.00 uur het gebied, begrensd door de volgende straten, geheel voor rijverkeer afgesloten:
Prinsessewal, Prinsestraat, Kerkplein, Torenstraat, Jan Hendrikstraat, Laan, Grote Markt, Lutherse Burgwal, Paviljoensgracht, Stille Veerkade, Amsterdamse Veerkade, Spui, Kalvermarkt, Fluwelen Burgwal, Herengracht, Prinsessegracht, Kanonstraat, Smidsplein, Smidswater, Maliestraat, Denneweg, Mauritskade, Scheveningseveer en Hogewal. Ook het winkelgebied (Heulstraat en Noordeinde) is tussen 07.00 uur en 15.00 uur beperkt toegankelijk.

Parkeren
Op zondag 16 september a.s. geldt, in verband met een generale repetitie van delen van de stoet, van 10.00 tot 16.00 uur een parkeerverbod in de Amaliastraat. Ook mag er niet geparkeerd worden op het Lange Voorhout aan de zijde van de Amerikaanse ambassade (de zijde met de even huisnummers).

Op maandag 17 september van 12.00 uur tot dinsdag 18 september 20.00 uur geldt een parkeerverbod op het Lange Voorhout aan weerskanten van het 'Schelpenpad'.

Op Prinsjesdag geldt van 06.00 tot 16.00 uur een parkeerverbod voor de volgende straten:
Prinsessewal, Kortenaerkade, Hogewal, Scheveningseveer, Amaliastraat, Oranjestraat, Parkstraat, Paleisstraat, Noordeinde (gedeelte voor en tegenover het Paleis, en tussen Paleis en de Heulstraat), Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout (m.u.v. de secundaire rijbaan), Lange Vijverberg, Tournooiveld (inclusief het parkeerterrein), Korte Vijverberg, Plein, Lange Houtstraat, Korte Voorhout, Binnenhof, Buitenhof en Torenstraat (tussen Riviervismarkt en het Kerkplein), Prinsessegracht (aan de zijde van de bebouwing) tussen Bosbrug en Herengracht.

Gebruikers van de parkeergarage aan het Plein moeten ermee rekening houden dat zij op 18 september tussen 07.00 en 15.00 uur niet in- en uit kunnen rijden. Voor gebruikers van de parkeergarage aan de Heulstraat geldt dat zij tussen 11.15 en 15.00 uur de garage niet in- en uit kunnen rijden. De overige parkeervoorzieningen binnen het gebied Lange Houtstraat - Plein - Korte Vijverberg - Casuariestraat en liggende op eigen terrein, zijn voor rechthebbenden (bijv. abonnementhouders) bereikbaar tot 10.30 uur en na 15.00 uur.

Voetgangers
Voetgangers moeten rekening houden met een beperkt aantal oversteekplaatsen. Deze zijn met borden aangegeven.

Openbaar vervoer
De tramlijnen 1, 15, 16, 17 en de buslijnen 22 en 24 zullen op Prinsjesdag tijdelijk een andere route rijden.

Meer informatie
Meer informatie over de maatregelen, vindt u op www.denhaag.nl/bereikbaarheid en www.htm.net.