Haagse Hogeschool

home De Haagse Hogeschool

Van tortuur naar rechtvaardigheid

Strafrechtspecialist Wladimiroff opent studiejaar Hoger Onderwijs voor Ouderen

Op 18 september opent de bekende Haagse strafrechtspecialist Prof.Jhr.Mr. M. Wladimiroff het studiejaar van het HOVO, Hoger Onderwijs voor Ouderen van De Haagse Hogeschool met een lezing over Den Haag als stad van het recht. Hij zal hierbij de ontwikkeling schetsen van plaats van lokaal strafrecht (Gevangenpoort) tot âlegal capital of the worldâ (Vredespaleis, Joegoslavië tribunaal en Internationaal Strafhof). De lezing van professor Wladimiroff, die onder meer optrad als raadsman voor het Joegoslavië tribunaal, sluit aan bij de collegereeks âZeven eeuwen Gevangenpoortâ, die HOVO Den Haag organiseert met het Haags Historisch Museum.

Sinds 1990 verzorgt De Haagse Hogeschool het Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO), voor mensen van 50 jaar en ouder, die zich willen blijven ontwikkelen. Kenmerkend voor dit onderwijs is de overdracht en het verwerven van wetenschappelijke kennis en vooral het bediscussiëren van meningen en stellingen. Het HOVO draagt daarmee bij aan een âlerende samenlevingâ of in termen van de Europese Unie âmaking a European area of lifelong learning a realityâ

Voorafgaande aan deze lezing vindt de presentatie van het najaarsprogramma plaats. Ook dit jaar verzorgt HOVO Den Haag een gevarieerd aanbod op het terrein van kunst- en cultuurgeschiedenis, letterkunde, muziek, theologie en spiritualiteit, wijsbegeerte, politieke en sociale wetenschappen. Het studieprogramma 2007-2008 is hier aan te vragen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening van het HOVO-jaar op 18 september van 13.00 tot 17.00 uur bij te wonen op De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag. Zij worden verzocht hun komst vooraf kenbaar te maken aan HOVO Den Haag via hovo@hhs.nl of telefoon 070 4458900.