Gemeente Soest

Reductie C02

Datum: 10/09/2007

Reductie C02 uitstoot door rijstijlverbetering

Raadsleden goed op weg met training Het Nieuwe Rijden

De gemeente Soest heeft de gemeenteraad uitgenodigd om mee te doen aan een training 'Het Nieuwe Rijden'. Deze training is gericht op een terughoudende rijstijl die de CO2 uitstoot van auto's aanzienlijk reduceert.

Op dinsdag 18 september krijgen zij een theorieles in het gemeentehuis, waarna zij in de dagen daarna de theorie in praktijk moeten brengen. Dit initiatief van de gemeente is een van de activiteiten die in de 'Week van de Vooruitgang' georganiseerd worden in Soest.

Soest wil klimaatneutraal worden

De gemeente Soest heeft een actief klimaatbeleid. Het eerste Plan van Aanpak Klimaatbeleid (2004 -2007) is inmiddels uitgevoerd en de volgende projecten staan al weer op stapel. De Week van de Vooruitgang als landelijke actieweek is een goed moment om te laten zien dat ook Soest haar bijdrage levert om de uitstoot van CO2 te reduceren. Soest heeft de ambitie om op termijn een klimaatneutrale gemeente te worden.

Energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag

Op het gebied van verkeer en vervoer is het voor het klimaat natuurlijk het beste als iedereen op de fiets of met het openbaar vervoer gaat. Dit is door onze gemeente op diverse manieren gestimuleerd. Op die momenten dat de auto het beste alternatief is, is Het Nieuwe Rijden een methode om zuiniger te rijden en de uitstoot van broeikasgassen en fijn stof te verminderen.

Week van de Vooruitgang

Van 16 tot en met 22 september vindt de Week van de Vooruitgang plaats. In deze week worden landelijk tal van activiteiten georganiseerd op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. De gemeente Soest doet verder mee met projecten voor scholieren "Groene Voetstappen" en voor eigen medewerkers "Fiets naar je werk". Kijk ook op www.weekvandevooruitgang.nl

Andere klimaatprojecten

De gemeente Soest verzorgt onder andere de volgende klimaatprojecten:
* Onderzoek alternatieve brandstoffen gemeentelijk wagenpark
* Groene stroom voor gemeentelijke gebouwen en straatverlichting
* Zonne-energie op gemeentehuis

* Advies duurzame energie aan bedrijven in gemeente
* Stimulering fietsgebruik in gemeente met Fietsactieplan
* Verscherpte Energieprestaties verplicht stellen voor nieuwbouwlocaties op gemeentegrond

* Servicepunt Wooncomfort voor alle huiseigenaren in Soest
* CO2-uitstoot en -reductie in de gemeente Soest inzichtelijk maken.
* Koers uitzetten naar klimaatneutrale gemeente, te beginnen bij de eigen organisatie.

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.