Gemeente Rotterdam

Op 18 en 20 september hebben twee commissies een externe orientatie. Op 20 september vergadert de gemeenteraad vanaf 14 uur.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie

Dinsdag 18 september, 9.00 uur (vertrek stadhuis), diverse locaties

De commissie volgt op deze externe oriëntatie een gevarieerd programma. Het accent ligt op de wijze waarop sociaal-economische gezondheidsverschillen in de stad kunnen worden verkleind. Binnenkort wordt het uitvoeringsprogramma Gezond in de Stad in de commissie besproken. Daarom bezoekt de commissie op deze dag diverse particuliere initiatieven die laten zien op welke wijze deze bijdragen aan een gezonde leefstijl, gezonde leefomgeving en betere psychische gezondheid op school, in de wijk en in de stad. Ook geven ze aan waar eventuele knelpunten zitten die zij als organisatie ondervinden in de uitvoering.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer

Donderdag 20 september, 9.15 uur Kleinpolderplein 5

De externe oriëntatie van de commissie ESMV staat in het teken van het re-integratiebeleid. Door een bezoek te brengen aan de gemeentelijke dienst Roteb en door te praten met betrokkenen en deelnemers bij re-integratieprojecten, wil de commissie meer zicht krijgen in de rol van de gemeente als werkgever. Wat is de werkelijkheid achter de cijfers die de commissie leest in de rapportages? Waar komen deelnemers aan re-integratietrajecten vandaan? Wat worden ze wijzer en waar komen ze terecht na de trajecten? Op 18 oktober spreekt de commissie over het re-integratiebeleid naar aanleiding van een rapport van de Rekenkamer dat begin oktober wordt gepresenteerd over de effectiviteit van het re-integratiebeleid.

Gemeenteraadsvergadering

Donderdag 20 september, 14.00 uur, raadzaal

De gemeenteraad debatteert over het uitvoeringsprogramma Integrale aanpak discriminatie en uitsluiting. Hierin worden 30 actiepunten benoemd om discriminatie tegen te gaan en aan te pakken, met de nadruk op voorlichting en informatie, dialoog en debat en empowerment van potentieel gediscrimineerde groepen. Verder komt de Woonvisie 2007-2010 aan de orde en behandelt de commissie het plan van aanpak Maatwerk op school: meer leertijd voor kinderen. Ook behandelt de raad de visie op de lokale popsector en het verzoek om geld voor de uitvoering ervan beschikbaar te stellen. Tot slot bespreekt de gemeenteraad het rapport van de Rekenkamer Rotterdam waarin zij aanbevelingen doen voor het inhuren van externe deskundigheid bij de gemeente Rotterdam.

Bron: Griffie, 13-09-2007