Goedkoop vliegen op de lange afstand

17/09/2007 15:22



SEO Amsterdam Economics



PERSBERICHT

Amsterdam, 17 september 2007

Goedkoop vliegen op de lange afstand?

Airneth organiseert op dinsdag 18 september een seminar getiteld 'The future of long-haul low-cost' in het Crowne Plaza Hotel te Den Haag. Tot op heden waren prijsvechters (low-cost carriers) als Ryanair en easyJet vooral actief op relatief korte routes. Recentelijk bieden enkele nieuwe low-cost luchtvaartmaatschappijen ook vliegtickets op de lange afstand (intercontinentaal) aan. Tijdens het seminar geven gerenommeerde wetenschappers en vertegenwoordigers uit de luchtvaartsector hun visie op de levensvatbaarheid en gevolgen van low-cost op langere afstanden.

Sinds de liberalisering van de Europese luchtvaartmarkt in de jaren negentig concurreren prijsvechters binnen Europa met lage prijzen met gevestigde maatschappijen als KLM en Lufthansa. De consument kan zo goedkoop vliegen omdat prijsvechters de 'frills' op vluchten hebben afgeschaft en het operationele proces hebben gestroomlijnd. Tot nu toe werd aangenomen dat dit low-cost model niet toepasbaar was op de lange afstand. Sinds kort zien we echter dat nieuwe prijsvechters als Oasis, Jetstar en Zoom ook op de lange afstand actief zijn.

Gedurende het seminar gaan wetenschappers en andere vertegenwoordigers uit de luchtvaartsector in op de toekomst van low-cost op langere afstanden. Het seminar is bedoeld voor beleidsmakers, wetenschappers en overige experts op het gebied van luchtvaart. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deelnemers. Toegang is gratis. Registratie via www.airneth.nl. Voertaal is Engels.





http://www.airneth.nl