Gemeente Leeuwarden

Ambassadeurs in Leeuwarden

Bron: Expeditie Leeuwarden (17-09-2007) Op 18 september 2007 zijn Wilfred Genee, André Olijslager, Wander Blaauw, Rob Lijzenga als `Ambassadeurs van Leeuwarden' om 17.00 uur aanwezig in de Oranjezaal van het stadhuis van Leeuwarden tijdens een officiële Ambassadeurs bijeenkomst. Dit zijn de eerste Ambassadeurs in de geschiedenis van de stad.

Wilfred Genee, sportpresentator bij RTL en André Olijslager, o.a. commissaris bij ABN-AMRO zullen tijdens deze bijeenkomst officieel worden benoemd tot Ambassadeur van Leeuwarden. Wander Blaauw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorggroep Noorderbreedte en Rob Lijzenga, districtsdirecteur ABN AMRO zijn sinds 29 januari 2007 benoemd tot Ambassadeur van Leeuwarden, en zullen nu de officiële bescheiden in ontvangst nemen.

Helaas konden de andere twee Ambassadeurs van Leeuwarden, Foeke Booy, trainer van Al-Nassr en Geert Dales, voorzitter College van Bestuur Hogeschool INHOLLAND niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst.

Een Ambassadeur van Leeuwarden zet zijn kwaliteiten en netwerk in om Leeuwarden positief in beeld te brengen. Het is de bedoeling dat de Ambassadeurs mensen uit hun netwerk meenemen naar Leeuwarden, zodat mensen die Leeuwarden minder snel zullen bezoeken in aanraking komen met onze hoofdstad.
De Ambassadeurs zijn een selecte groep aansprekende personen die Leeuwarden landelijk kunnen promoten. Het project Ambassadeurs van Leeuwarden is een initiatief van Expeditie Leeuwarden.