Stadsdeel Zeeburg

Politiek bestuurders Zeeburg geportretteerd

17 september 2007
In het stadsdeelkantoor van Zeeburg is momenteel een tentoonstelling van politieke portretten te zien, samengesteld door oud-stadsdeelraadslid Netty Gelijsteen.

De tentoonstelling in de publiekshal en raadszaal bestaat uit portretten (schilderijen en foto's) van de Dagelijks Bestuurders in de periode 2002-2006. Netty Gelijsteen werkte in deze periode als raadslid voor Amsterdam Anders/De Groenen met hen samen. De politici Tjeerd Herrema, Fatima Elatik, Jan Hoek, Lars Nanninga, Ilhan Tuna en Dennis Straat poseerden in het atelier van Margo ten Hove. Tjeerd Herrema in het atelier van Margo ten Hoeve Tjeerd Herrema in het atelier van Margo ten Hoeve (foto: Yvonne de Blaauw)

De bestuurders werden door Netty Gelijsteen in grote abstracte portretten en blindtekeningen neergezet. Margo ten Hove maakte een figuratieve impressie van de politici in kleine portretten. Tenslotte fotografeerde Yvonne de Blaauw hen in het noorderlicht van het trappenhuis van pakhuis Wilhelmina. Het eindresultaat is de komende maanden te bezichtigen in het stadsdeelkantoor.

Opening tentoonstelling

De tentoonstelling wordt voorafgaand aan de vergadering van de stadsdeelraad van Zeeburg op 18 september geopend. Stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm en raadsvoorzitter Linda Maasdijk doen dit samen in aanwezigheid van de makers Netty Gelijsteen, Margo ten Hove en Yvonne de Blaauw.

De tentoonstelling is tot en met januari 2008 te bezichtigen in de hal en raadszaal van het stadsdeelkantoor Zeeburg, Cruquiusweg 5.