Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 18-09-2007

Drie jongens aangehouden op verdenking van zedenmisdrijf

EMMEN - Op zaterdagavond rond 18.30 uur heeft de politie drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zedenmisdrijf aan de Spoorstraat. Het gaat om twee jongens van 16 jaar en een jongen van 17 jaar oud. Zijn zijn ingesloten voor verhoor. De verdachten zouden een 16-jarig meisje hebben gedwongen seksuele handelingen te verrichten. Een getuige belde de politie, waarop de verdachten werden aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie is bezig met het onderzoek. Zo is zaterdagavond sporenonderzoek verricht aan de Spoorstraat en heeft het onderzoeksteam zondag een buurtonderzoek gehouden.

De politie vraagt getuigen of mensen die beschikken over meer informatie over deze zaak, contact op te nemen via telefoon 0900-8844.

Schennispleger gepakt MEPPEL Een 45-jarige man uit Ruimen is maandagmiddag in Meppel aangehouden. De man stond op het fietspad van Meppel naar Ruinerwold en liet zijn leuter aan passerende meisjes zien. Deze waarschuwden de politie, waarna de man kon worden aangehouden. (07-177826)

Huiselijk geweld
MEPPEL De politie heeft een 28-jarige Meppelaar aangehouden in verband met Huiselijk geweld. Maandag avond kreeg de politie melding dat de man zijn 36-jarige vriendin had geslagen. Deze zaak wordt verder opgepakt volgens het protocol Huiselijk geweld. (07177912)

Grote schade na vernieling
EMMEN Op een terrein aan de Meerdijk zijn vermoedelijk afgelopen weekend meerdere voertuigen vernield. Het schadebedrag loopt op tot zn 16.000 euro. Maandag werd aangifte gedaan van onder andere vernieling van de ruiten van een shovel, de ruiten van een kraan en twee graafmachines. Heeft u informatie dan kunt u de politie bereiken via 0900-8844. (07177623)

Te laat gezien HOOGEVEEN - Maandagmiddag zijn twee autos op elkaar gebotst bij de kruising Alteveer/Trekgatenweg. De 45-jarige bestuurster uit Hoogveen stond voorgesorteerd om af te slaan richting de Trekgatenweg. Door de 47-jarige automobilist uit Alteveer werd de auto te laat gezien. De man botste achter op de auto. De vrouw werd met nekklachten naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. (07177865)

Auto tegen de boom

HOOGEVEEN - Op de Hijkerweg is maandagmiddag een auto tegen de boom gebotst. De 32-jarige bestuurster uit Hijken raakte door onbekende reden de macht over het stuur kwijt. De vrouw kwam in de linker berm en reed daarna aan de andere zijde van de weg tegen een boom. De vrouw is met nekklachten in het Wilhelminaziekenhuis opgenomen. (07177879)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, telefoon 0592 451280.