Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 18-09-2007

Disciplinair onderzoek (vervolg persbericht van 3 september 2007)

UTRECHT De politie heeft op basis van het disciplinaire onderzoek naar de gedragingen van medewerkers van de parketpolitie een negende medewerker buiten functie gesteld.

Op basis van de onderzoeksresultaten tot nu toe, is besloten naar een negende medewerker (ditmaal van de arrestantenverzorging van het RAPT), een disciplinair onderzoek te starten en de medewerker per direct buiten functie te stellen. Over de aard van de gedragingen en het onderzoek zelf kan de politie op dit moment geen nadere mededelingen doen. Zodra het disciplinaire onderzoek is afgerond, zal de politie over de uitkomsten daarvan berichten.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie maandag middag twee winkeldieven aangehouden.

Rond 15.45 uur zag de beveiliging dat twee personen een man en vrouw zich verdacht ophielden ter hoogte van de paskamers. Op het moment dat het tweetal 20 en 25 jaar uit Amsterdam de winkel wilden verlaten greep de beveiliging in en controleerde de twee. Uit een tas kwamen een aantal kledingstukken. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de twee meegenomen en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man aangehouden op gestolen motorscooter

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij op een gestolen motorscooter reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van het 5 Meiplein een bestuurder op een motorscooter met hoge snelheid over het fietspad rijden. De achtervolging werd ingezet in de richting van de Bernadottelaan. De agenten zagen nog net dat de bestuurder een woning aan de Livingstonelaan binnen ging. In de box van de woning werd een motorscooter aangetroffen. De scooter werd in beslag genomen en voor technisch onderzoek naar het bureau overgebracht. De 18-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden. De man verklaarde op het bureau dat hij de motorscooter had geleend van een 20-jarige man uit Utrecht. De politie gaat verder met het onderzoek.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij verdacht werden van het stelen van een auto.

Getuigen belden omstreeks 14.05 uur naar de politie omdat zij drie jongens uit een auto hadden zien springen en wegrennen. Aan de hand van getuigenverklaringen en opgegeven signalementen konden twee verdachten beiden 17 jaar uit Utrecht en Nieuwegein op de Breitnerlaan worden aangehouden. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de auto. De jongens werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Laatst gewijzigd 18-09-2007 10:03 | © Politie Utrecht