Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Vuurwerkteam in Gelderland-Midden en -Zuid

Publicatiedatum: 18-9-2007 10:30:52

TIEL / VELP - Met ingang van 18 september is er weer een regionaal vuurwerkteam operationeel geworden. De doelstelling van het team is het terugdringen van de veiligheidsrisico's (ongevallen, schade, overlast) en oneerlijke concurrentie die worden veroorzaakt door handel in verboden consumentenvuurwerk.

Om deze doelstelling te bereiken wordt er actief onderzoek verricht naar de handel in illegaal vuurwerk; doel is om zoveel mogelijk illegaal vuurwerk in beslag te nemen, verdachten aan te houden en illegale opbrengsten te ontnemen.
Het uiteindelijke doel is om te bereiken dat het voor individuen en groeperingen onaantrekkelijk is om illegaal en gevaarlijk vuurwerk op te slaan/te vervoeren en te verhandelen in de politieregio's Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid.
Het vuurwerkteam is onderdeel van het milieurechercheteam en gaat werken vanuit de politiebureaus in Tiel (Gelderland-Zuid) en Velp (Gelderland-Midden).

Informatie van publiek
Het team is bij haar werk afhankelijk van informatie. Burgers worden daarom opgeroepen informatie over verdachte situaties door te geven aan de politie: 0900-8844. Als men anoniem wil blijven kan men contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Politie Gelderland-Middden
Bureau Communicatie | Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721

---

Dertien overtreders bij controle handheld bellen
Publicatiedatum: 18-9-2007 10:28:03

DOORWERTH (regio) - Een motorrijder van het regionale Verkeershandhavingsteam heeft maandag met de onopvallende motor gecontroleerd op handheld bellen. Tussen 7.30 en 14.00 uur surveilleerde de motoragent in de gehele regio. In Renkum werden drie bestuurders betrapt, in Oosterbeek telefoneerde één bestuurder tijdens het rijden, in Bemmel werden drie bestuurders telefonerend aangetroffen en in Elst werden zes bestuurders betrapt. Alle bestuurders kregen een bekeuring. Op handheld bellen staat een boete van EUR 130, als de telefoon wordt vastgehouden tijdens het rijden in de auto. Het boetebedrag voor het handheld bellen op de brommer bedraagt EUR 90.

De politie controleert vanaf 1 september met behulp van onopvallende motoren op het rijden met een mobiele telefoon in de hand. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) heeft de politieregio's en het KLPD hiervoor deze motoren en extra middelen verstrekt. Sinds maart 2002 is het bestuurders van motorvoertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden. Jaarlijks worden bijna 120.000 bekeuringen uitgeschreven wegens overtreding van het verbod. Desondanks wordt het verbod nog onvoldoende nageleefd. Daarom hebben het BVOM en de Raad van Hoofdcommissarissen tot deze aanpak besloten.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---


---

Man op de vlucht na aanrijding alsnog opgepakt

Publicatiedatum: 18-9-2007 10:28:49

VOORTHUIZEN - De politie in Voorthuizen heeft maandagavond een man opgepakt die ervan verdacht wordt op de vlucht te zijn geslagen nadat hij op de Baron van Nagellstraat betrokken was geraakt bij een kop/staart botsing. Van de man, vermoedelijk van buitenlandse komaf, heeft de politie nog geen identiteit vast kunnen stellen. Rond half zes zou de man op de Baron van Nagellstraat achterop de auto van een veertigjarige Deventernaar zijn gebotst, die daardoor weer op zijn voorganger, een 27-jarige Voorthuizenaar botste. Volgens getuigen stapte de man na de aanrijding over in een andere auto en verdween. Onder omstanders bevond zich een 21-jarige Voorthuizense die verklaarde eigenaar van de auto te zijn. Volgens haar verklaring zou de onbekende man naar een ziekenhuis zijn gegaan. Agenten twijfelden echter aan haar verhaal en troffen later op de avond de onbekende man aan. Hij zat onder de dashboardruimte verstopt in een andere auto van de Voorthuizense vrouw en werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder. Bij de botsing was verder niemand gewond geraakt. (07-142215)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Botsing tussen auto en vrachtwagen

Publicatiedatum: 18-9-2007 10:27:05

BARNEVELD - Op de kruising van de Van Wijnbergenlaan met de Stationsweg in Barneveld heeft maandagmiddag een botsing plaatsgevonden tussen een auto en een vrachtwagen. De bestuurder van de auto, een veertigjarige vrouw uit Voorhuizen, raakte daarbij lichtgewond. Haar tienjarige zoon, die bij haar in de auto zat, kwam met de schrik vrij, evenals de vrachtwagenchauffeur. Het ongeval gebeurde even voor twee uur toen de trucker, een 53-jarige man uit Terborg, vanaf de Van Wijnbergenlaan linksaf de Stationsweg inreed. De Voorthuizense reed over de Stationsweg de vrachtwagen tegemoet. Aangezien de Voorthuizense kampte met hoofd- en nekklachten is ze terplekke onderzocht door ambulance personeel. Ziekenhuisopname bleek echter niet nodig. De auto van de Voorthuizense raakte dusdanig beschadigd dat ze moest worden afgesleept.
(07-142074)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053