Politie Groningen

Dinsdag 18 september 2007

Provincie Groningen, 18-09-2007

Uithuizen: getuigen mishandeling gezocht

De politie heeft maandag aangifte opgenomen van een mishandeling waarbij zondag een 11-jarige jongen uit Oosternieland gewond is geraakt. De jongen stond zondag rond het middaguur met drie anderen bij een fietstunnel op de Dingeweg in Uithuizen toen hij een passerende fietser begroette. De jongen verklaart dat de ca. 50-jarige man hem daarop achterna is gereden richting het spoor en hem vervolgens van zijn fiets heeft gesleurd. Daarbij raakte hij gewond aan zijn hals. Mensen die meer informatie hebben over het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Ter Apel: fietssters gewond bij val

Bij een verkeersongeval in de Sellingerstraat in Ter Apel zijn maandagmiddag twee fietssters gewond geraakt. Een 16-jarig meisje uit Nieuw Weerdingen kwam vermoedelijk met haar fiets in de berm terecht, waardoor de ze geen controle meer had over haar rijwiel. In haar val nam ze een 15-jarig plaatsgenootje mee die ook van haar fiets viel. Beide meisjes zijn met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Adorp: voetganger en fietser botsen

Bij een aanrijding tussen een 49-jarige voetganger uit Adorp en een 40-jarige fietser uit Sauwerd is maandagmiddag de voetganger gewond geraakt. De man liep van het erf van een woning aan de N361 bij Adorp en kwam op het fietspad in aanraking met de fietser. Beiden hadden elkaar niet gezien vanwege enkele bossages. De voetganger is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Zuidbroek: automobilist moet rijbewijs inleveren.

Een 39-jarige automobilist uit Oegstgeest heeft maandagmorgen zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed met een gemiddelde snelheid van 147 km/u over de A7 bij Zuidbroek. Vanwege een nieuw wegdek geldt daar een maximum snelheid van 90 km/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurder.

Groningen: gordelcontrole

De politie heeft maandagmorgen op de Pop Dijkemaweg in Groningen een gordelcontrole gehouden. Van de 191 bestuurders die werden gecontroleerd, droegen 15 personen geen veiligheidsgordel. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Tegen de automobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man weigert stopteken

De politie heeft maandagmiddag een 20-jarige bromfietser uit Groningen voor diverse overtredingen bekeurd. Agenten zagen de man rijden op de Parkallee en constateerden dat zijn passagier geen helm droeg. Toen de bestuurder een stopteken kreeg, wilde deze er vandoor gaan. Dit lukte hem echter niet. Tijdens de controle bleek dat de Stadjer geen bromfietsrijbewijs had. Ook bleek zijn bromfiets een te hoge constructiesnelheid te hebben. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bromfietser onderuit

Een 26-jarige vrouw uit Groningen is maandagmorgen gewond geraakt bij een val van haar bromfiets. De vrouw reed op de Rijksweg en schrok van een fietser die uit de Langszij kwam. Daardoor remde ze te krachtig en verloor de controle over haar bromfiets. De Groningse is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Den Ham, Sietze Veldstraweg: aantal geregistreerde voertuigen: 479, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 583, aantal overtredingen: 175, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 472, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.