Politie Flevoland

Aanrijding Vogelweg

Zeewolde, 18-09-2007 o Op de Vogelweg heeft maandag aan het eind van de middag een omgeval met letsel plaatsgevonden. Het betrof een ongeval op de kruising met de Dodeaarsweg, waarbij drie gewonden vielen.
Een 43-jarige man uit Almere reed op de Vogelweg richting zijn woonplaats, achter een trekker. Hij wilde de trekker, bestuurd door een 34-jarige man uit Zeewolde inhalen. Toen hij daarmee bezig was, zag hij in tegenovergestelde richting een auto naderen, die bestuurd werd door een 33-jarige vrouw uit Zeewolde. De man ging vervolgens weer invoegen naar de rechterrijbaan om een aanrijding te voorkomen, remde krachtig en kon zo niet voorkomen dat hij tegen de trekker botste. Hij raakte daarbij niet gewond.
De vrouw schrok vermoedelijk zo door wat voor haar gebeurde, dat ze naar rechts stuurde, met haar wielen in de berm belandde, naar de andere weghelft schoot en daar tegen een boom belandde. De vrouw uit Zeewolde liep hierbij het nodige letsel op. Er werd een tramahelikopter besteld. Na behandeling werd zij net als de overige twee inzittenden een jongen van één jaar en een meisje van acht jaar, beiden uit Zeewolde, vervoerd naar het AMC in Amsterdam. Hun toestand op dit moment is niet bekend.
Een gedeelte van de Vogelweg is in totaal drie uur afgesloten geweest voor onderzoek en opruimwerkzaamheden.