Gemeente Binnenmaas

Aanleg recreatiegebied

In de eerste week van september is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van 70 ha. recreatiegebied tussen 's-Gravendeel en Puttershoek.

Inmiddels zijn de graafmachines aan het werk en worden grote hoeveelheden grond door het gebied verplaatst. Dat betekent dat over een groot deel van de Ruitersdijk en het Simonsdijkje trekkers met dumpers af- en aanrijden. Om de veiligheid van de fietsers te kunnen garanderen is besloten om gedurende deze transporten de Ruitersdijk en het Simonsdijkje af te sluiten voor fietsverkeer. Naar verwachting zal het Simonsdijkje eind maart volgend jaar weer opengesteld kunnen worden voor fietsers. De Ruitersdijk zal uiterlijk eind juli weer in gebruik genomen kunnen worden.

Het aanleggen van het recreatiegebied is het laatste uitvoeringsproject van de Landinrichting Hoekse Waard Oost. Het wordt gecombineerd met de aanleg van extra waterberging en aanleg van 3 ha extra bos als compensatie voor de uitbreiding van Campina. Het aannemersbedrijf M.J. van Uijtert & Zn. uit Hedel gaat het project uitvoeren.

Uiteindelijk zullen in de Mijlpolder, Polder Nieuwland en 't Nieuwe Poldertje natuurvriendelijke oevers, een waterpartij ten behoeve van waterberging, bossen, en wandelpaden worden aangelegd. Ook zal de Ruitersdijk worden aangepast en zal er weer een echt dijkje ontstaan. Na oplevering van het gebied zal het beheer door Staatsbosbeheer worden uitgevoerd.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl