Politie Groningen

Veiligheid voorop

Komende weken extra aandacht voor veiligheid

Groningen, 18-09-2007 * Vanaf deze week tot en met zondag 8 oktober geven de gemeente Groningen, Regiopolitie Groningen en Veiligheidszorg Groningen extra aandacht aan activiteiten op het gebied van veiligheid. Onder de noemer 'Veiligheid voorop' wordt de komende weken nog meer dan anders opgelet: in het verkeer, op straat en bij de scholen. In het centrum van de stad en in verschillende wijken zijn acties gepland waarmee Stadjers worden geïnformeerd over veilig gedrag.

Bij scholen geven stadswachten en politieagenten informatie over veilig verkeersgedrag. In winkelcentra wordt extra gecontroleerd op overlastgedrag. En op diverse plekken in de stad kunnen Stadjers gratis hun fiets laten graveren. Bijvoorbeeld op de Grote Markt, naast de poffertjeskraam van dinsdagmiddag 18 september tot vrijdagmiddag 21 september, steeds van 12.00 - tot 17.00 uur. Als onderdeel van de actie krijgen studenten aan huis en via e-mail uitleg over inbraakpreventie: hoe ze met een paar simpele ingrepen een inbreker in hun studentenhuis vóór kunnen zijn. Tegen gereduceerd tarief kunnen ze inbraakstrips en een brievenbusbeveiliger kopen.

Veiligheid dagelijks werk

In de komende drie weken komen de acties in beeld die horen bij de reguliere taken van Regiopolitie Groningen, van Veiligheidszorg Groningen en van de gemeente Groningen. Dit geeft een idee van al het werk dat er dagelijks wordt verricht op het gebied van veiligheid.

'Veiligheid voorop' is onderdeel van Schoon, Heel, Veilig, het project waarin de Gemeente Groningen, Regiopolitie Groningen en Veiligheidszorg Groningen samen werken aan een schone, hele en veilige stad. Verdere informatie over de activiteiten rond 'Veiligheid voorop' op www.schoonheelveilig.nl

De woordvoering over 'Veiligheid voorop' ligt bij de afdeling Communicatie van RO/EZ, gemeente Groningen.