Politie Haaglanden

Persberichten 18 september

Haaglanden, 18-09-2007

Dakdekker gewond
Den Haag - Een 28-jarige dakdekker uit Ede is maandagmiddag 17 september gewond geraakt toen hij bij werkzaamheden op de Dunne Bierkade door een steiger zakte. De man viel 4,5 meter naar beneden en raakte daarbij gewond aan zijn been. Zijn collega kon de dakrand nog vastgrijpen en zo voorkomen dat hij viel. Het slachtoffer is vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. De steiger begaf het waarschijnlijk doordat er teveel bouwmaterialen op waren gezet.

Diefstal kentenplaten
Den Haag - De bestuurder van een bromfiets trok maandagmiddag 17 september om 13.00 uur de aandacht van surveillerende agenten toen hij er vandoor ging op het moment dat de agenten hem wilden controleren. Na een achtervolging door verschillende straten, waarbij verschillende verkeersovertredingen werden begaan, werd de bromfietser (18 jaar) op de Waldorpstraat staande gehouden. De bromfiets was niet verzekerd. De Hagenaar was niet in het bezit van een rijbewijs en de kentekenplaat van de bromfiets was gestolen.

Aangereden scooderrijder door het lint
Den Haag Een 21-jarige Haagse scooterrijder werd maandagavond 17 september omstreeks 19.15 uur aangehouden omdat hij de ruiten van een personenauto had ingeslagen. De man reed op zijn bromscooter op de Prinsegracht, toen ter hoogte van de Blekerslaan een personenauto, bestuurd door een 47-jarige Hagenaar, plotseling rechtsaf sloeg. De scooterrijder kon de auto niet meer ontwijken en kwam in botsing met de auto. De hevig geschrokken scooterrijder raakte buiten zinnen en sloeg achtereenvolgens een zijruit en de voorruit van de auto in. De ter plaatse gekomen politie hield de scooterrijder aan voor de vernieling van de ruiten. De veroorzaker van de aanrijding kreeg eveneens een proces-verbaal.

Dronken door rood
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandagavond 16 september omstreeks 22.00 uur een 34-jarige man uit Moerkapelle op de Prinsegracht door het rode licht rijden met zijn personenauto. Kort daarna reed hij op de kruisingen met de Brouwersgracht en de Jan Hendrikstraat nogmaals door het rode verkeerslicht. Op de Paviljoensgracht hielden zij de man staande en roken de agenten een sterke alcohollucht. Op het politiebureau blies de man 620 ugl en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Omdat de man zijn rijbewijs niet bij zich droeg, werd zijn auto in beslag genomen. Later op de avond, omstreeks 00.30 uur, hielden agenten een 27-jarige Hagenaar staande nadat hij op de Vaillantlaan met zijn personenauto door het rode licht reed en bijna tegen een hoge stoeprand reed. De agenten lieten de man een blaastest doen, waarbij hij 410 ugl blies. Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal op zak mocht de verdachte weer naar huis. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Zonder rijbewijs achter het stuur
Den Haag Een 30-jarige Amsterdammer kreeg dinsdagmorgen 18 september omstreeks 01.30 uur twee processen-verbaal nadat hij door de politie gecontroleerd werd op de Waldeck Pyrmontkade. Allereerst overhandigde de man het verblijfsdocument van zijn broer, vervolgens bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Flitsend over de A4, rijbewijs kwijt
Leidschendam Politieagenten zagen maandag 17 september om 21.40 uur op de A4 in de richting van Amsterdam een automobilist voorbij flitsen. De bestuurder, een 38-jarige man uit Amsterdam reed, meer dan 170 km/u waar 100 km/u is toegestaan. De Amsterdammer kon zijn rijbewijs direct inleveren. Aan het bureau bleek dat de automobilist reed onder invloed. Hij blies 260 ugl, waarvoor hi j een proces-verbaal kreeg. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Snelheidscontrole
Wassenaar Bij een snelheidscontrole maandag 17 september tussen 18.30 uur en 23.00 uur op de Rijksstraatweg controleerde de politie meer dan 750 voertuigen. Drie bestuurders reden te hard en kregen een proces-verbaal. Een 33-jarige automobiliste uit Den Haag moest haar rijbewijs inleveren omdat zij meer dan 50 km/u te hard reed.

Vrouw beroofd
Rijswijk - Een 57-jarige vrouw uit Rijswijk is maandagmiddag 17 september op de Steenvoordelaan het slachtoffer geworden van een beroving. De vrouw liep omstreeks 13.45 uur op de Steenvoordelaan nabij de Wibra. In haar hand had zij een tasje met daarin haar pinpassen en andere bescheiden. Op dat moment werd zij beroofd door een vrouw die een lange beige jas aanhad en een kind van ongeveer 8 jaar bij zich had. Omdat het slachtoffer haar pincodes in dezelfde tas bewaarde, kon een geldbedrag van haar rekening worden afgeschreven. De politie waarschuwt om pincode en pinpassen gescheiden van elkaar te bewaren.

Burenruzie loopt uit de hand
Delft De politie hield maandag 17 september om 23.00 uur een 23-jarige Delftenaar aan. De man vernielde van een woning aan de Pijpering de voorruit. De 39-jarige bewoonster belde direct de politie, die de man aanhield. Waarom de man de ruit vernielde en waar de ruzie over ging is niet bekend.