Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 18-09-2007

Verdacht

VINKEVEEN - In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 september werden drie mannen onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 02.00 uur zagen politiemensen op de Buitenborgh een auto met drie inzittenden wegrijden. Ter controle kreeg de bestuurder een stopteken. In de auto zaten drie mannen, mannen van 20 en 22 jaar uit Almere en één 27-jarige Amsterdammer. Geen van hen kon zich legitimeren. Zij hadden een wat onwaarschijnlijk verhaal over hun aanwezigheid daar. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Daarop werd het drietal aangehouden.

De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De 27-jarige Amsterdammer kreeg tevens bekeuringen voor het niet bij zich hebben van zijn rijbewijs, kentekenbewijs en keuringsbewijs.

Autobrand

MAARSSEN - In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 september ging een auto in vlammen op.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Troelstrastraat een auto in de brand stond. De politie en brandweer gingen ter plaatse. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel verloren ging.

Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting. De 60-jarige eigenaar uit Maarssen deed aangifte. Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Troelstrastraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

BREUKELEN - De politie heeft op maandag 17 september van 18.00 uur tot 20.15 uur een verkeerscontrole op de Amerlandseweg gehouden.

Bij de controle werden twintig bekeuringen uitgeschreven: één voor het voeren van mistverlichting, drie voor niet handenvrij bellen en zestien voor het niet dragen van de autogordel.

Te veel en te warm

BREUKELEN - Op maandagavond 17 september werd een vrachtwagen op de Amerlandseweg gecontroleerd. Het voertuig was te zwaar en de lading veel te warm.

Rond 19.15 uur zagen politiemensen een Belgische vrachtwagen over de Amerlandseweg rijden. Het voertuig viel op doordat de achterzijde van de vrachtwagen erg laag hing en net niet de grond raakte. De bestuurder, een 42-jarige man uit Heule (B), werd aan de kant gezet.

De vrachtwagen bleek met lamsvlees te zijn geladen. Om de vrachtwagen te wegen, werd de komst van de Verkeerspolitie Utrecht verzocht. Bij weging bleek het gewicht op de achteras 4130 kg te zijn, terwijl het maximaal 3200 kg mocht zijn. Tevens bemerkten de politiemensen dat de temperatuur van het vlees duidelijk boven de vereiste 7 graden was. Daarop werd de komst van de AID verzocht.

Door inspecteurs van de AID werd geconstateerd dat de gemiddelde temperatuur van de lading 17 graden was, tien graden boven het maximum. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt voor de te zware lading, de AID maakt proces-verbaal op voor de te hoge temperatuur. De chauffeur had kort daarvoor de lading opgehaald bij een bedrijf in de regio. Het vlees is teruggebracht naar die leverancier.

Kop-staart

MAARSSEN - Op maandag 17 september raakte een automobiliste gewond bij een kop-staartbotsing.

Rond 17.20 uur reed een 57-jarige automobiliste uit Breukelen over de Verbindingsweg. Zij stopte voor een voetgangersoversteekplaats. Een achter haar rijdende 39-jarige Amsterdamse automobiliste zag dit te laat en botste tegen haar op.

De 57-jarige vrouw werd met nek- en rugletsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Beide auto's moesten worden weggesleept.

Scooter- en verkeerscontrole

BREUKELEN - De politie heeft op maandag 17 september van 12.30 uur tot 16.15 uur een scooter- en verkeerscontrole op de Brugoprit en Straatweg gehouden.

Bij de controle werden 22 scooters aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden zeventien bekeuringen uitgeschreven voor: te hoge constructiesnelheid (5), niet tonen kenteken-/rijbewijs (3), gladde band (3) en diverse verkeersovertredingen (6).

Bij controle van automobilisten werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor: geen kentekenbewijs (1), geen richting aangeven (9), niet tonen rijbewijs (1), niet handenvrij bellen (1), niet dragen autogordel (12), voeren mistverlichting (1) en diverse overtredingen (2).

Doorrijder

WOERDEN - Op maandag 17 september deed een vrouw aangifte van doorrijden na een aanrijding, die op zaterdag 15 september plaats vond.

Op zaterdagavond rond 22.00 uur fietste een 18-jarige vrouw uit Utrecht over het Stationsplein-Noord. Zij reed door de fietstunnel in de richting van de Stationsweg. In de tunnel werd zij aangereden door een bromfietser, waardoor zij ten val kwam. De bromfietser reed vervolgens door. Bij het ongeval liep het slachtoffer letsel in haar gezicht en aan haar been op.

Aan getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfiets onderuit

WILNIS - Bij een ongeval met een bromfiets raakte de twee opzittenden gewond.

Rond 08.25 uur reed een 16-jarige meisje uit Wilnis met haar bromfiets met een 15-jarige plaatsgenote achterop over de Herenweg. Doordat zij stevig remde en het wegdek nat was, ging zij met haar bromfiets onderuit. De bestuurster liep rugklachten op en haar passagiere had letsel aan haar arm en pols. Beiden werden voor onderzoek per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Snelheidscontrole

MONTFOORT - De politie hield op maandag 17 september van 07.45 uur tot 09.00 uur een snelheidscontrole op het IJsselveld. Negen automobilisten werden bekeurd omdat zij te hard reden. De 'topper' reed 69 km/u.