Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 18-09-2007

Gedoofd

NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 september werden twee mannen onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 01.00 uur zag een beveiliger dat een auto met gedoofde verlichting een terrein aan de Montageweg opreed en in een donkere hoek parkeerde. Hij ging poolshoogte nemen. Bij het zien van de beveiliger deed de bestuurder zijn verlichting aan en reed weg.

Naar aanleiding van de melding van de beveiliger gingen politiemensen ter plaatse. Zij controleerden de auto op de Ambachtsweg. In de auto zaten een 19-jarige bestuurder uit Utrecht en een 18-jarige passagier uit Nieuwegien. In het voertuig troffen de agenten inbrekersgereedschap aan.

Het tweetal werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en het inbrekersgereedschap werd in beslag genomen.

Kop-staart

HOUTEN Op maandag 17 september raakte een automobilist lichtgewond bij een aanrijding tussen een auto en een bestelauto.

Rond 21.05 uur reed een 49-jarige automobilist uit Eemnes over De Koppeling. Hij stopte voor de rotonde om voorrang te verlenen. Een achter hem rijdende 20-jarige man uit Houten zag dit te laat en botste met zijn bestelauto tegen de auto van de Eemnesser.

De Eemnesser klaagde over pijn in zijn nek. Hij werd ter plaatse door de bestuurder van een motorambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De Houtenaar bleek in het geheel niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 17 september van 10.00 uur tot 11.00 uur een snelheidscontrole op de Hollandhaven gehouden. Acht automobilisten negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 88 km/u.

Laatst gewijzigd 18-09-2007 10:48 | © Politie Utrecht