Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 18 september 2007

UvA en Ymere brengen internationale en Nederlandse studenten samen

Start nieuw huisvestingsproject

Gepubliceerd op 18 september 2007

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en Ymere starten in september 2007 met een pilotproject om internationale en Nederlandse studenten gezamenlijk te huisvesten. Het gaat in eerste instantie om twee huizen aan de Waddendijk in Amsterdam-Noord. Eind 2008 willen de UvA en Ymere vijf internationale studentenhuizen gerealiseerd hebben.

Tot op heden waren Nederlandse en internationale studenten veelal gescheiden gehuisvest. De internationale studenten geven aan graag meer contact te willen met Nederlandse studenten. Dit vormt voor de UvA en Ymere Student & Wonen aanleiding om de handen ineen te slaan en te beginnen met een huisvestingsproject om de studenten samen te brengen.

De twee woningen aan de Waddendijk worden per 1 september bewoond door tien internationale en twee Nederlandse studenten. De Nederlandse studenten zijn niet alleen bewoner, maar ook aanspreekpunt voor de internationale studenten. Ze maken de buitenlandse studenten wegwijs in de stad, helpen hen bij praktische problemen, en laten hen bovendien kennismaken met andere Nederlandse studenten.

Met het initiatief hopen de UvA en Ymere dat de internationale studenten niet alleen het maximale uit hun studie in Amsterdam halen, maar ook dat zij Nederland en de Nederlanders goed leren kennen om zo hun buitenlandervaring compleet te maken.
Bron: UvA Persvoorlichting