Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Metaal en elektro (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

18 september 2007, Utrecht
------

CNV Metaal en elektro voorzichtig optimistisch

Nieuwe impuls voor Nedcar

"Goed nieuws", noemt CNV-bestuurder Arthur Bot in een eerste reactie het bericht van Nedcar dat de productie in Born wordt uitgebreid. Mitsubishi heeft besloten om de productie van de Outlander (een suv) over te brengen van Japan naar Nederland, zo maakte de autofabrikant vanmorgen bekend.

De afgelopen tijd liep de huidige productie van de Colt in Born langzaam terug. Om die reden waren met de werknemers al afspraken gemaakt over werktijdverkorting. Weliswaar van tijdelijke aard, want zodra de vernieuwde Colt in productie gaat, zal er weer werktijd worden 'ingehaald'. Maar iedereen realiseert zich dat de productie van uitsluitend de Colt op lange termijn onvoldoende is.

Aantal vragen

Het bericht dat Mitsubishi de productie van een ander auto-model (de Outlander) naar Born wil verplaatsen, is dan ook "goed nieuws", vindt CNV-bestuurder Arthur Bot. "Maar ik heb nog wel een aantal vragen. Over welke aantallen hebben we het bijvoorbeeld? Op welke termijn gaat de productie naar Nederland en is het ook voor langere tijd? En wat doet de directie van Nedcar met de opdracht om een tweede autofabrikant naar Born te halen? Is dat nog steeds aan de orde? Daar hoop ik donderdagmiddag meer duidelijkheid over te krijgen, als we een overleg met Mitsubishi hebben. Tot die tijd houd ik nog wel een slag om de arm."

Bij Nedcar werken sinds de recente reorganisatie nog ruim 1.500 werknemers.