Gemeente Oirschot

Convenant over Waterplan Oirschot getekend
38 waterplan 5 WEB.jpg

2007 is de start van het Waterplan Oirschot. In het Waterplan staat de huidige waterhuishouding van de gemeente opgetekend en een visie tot het jaar 2030. Tevens staan hierin maatregelen om de waterketen en de waterhuishouding te optimaliseren. De maatregelen bestaan onder andere uit het afkoppelen van verhard oppervlak, onderzoek naar mogelijke waterbergingen, het opstellen van een ontwikkelingsvisie over recreatiemogelijkheden langs de Grote en Klein Beerze. Ook staat in het Waterplan dat er een jaarlijkse evaluatie plaatsvindt en dat het plan na vier jaar, als het nodig is, wordt bijgesteld.

Het Waterplan is in nauwe samenwerking met Waterschap De Dommel tot stand gekomen. Ook de provincie en Brabant Water hebben hun steentje bijgedragen. Om van het Waterplan geen ladedocument te maken is afgesproken om een bestuursovereenkomst te tekenen. In deze bestuursovereenkomst verplichten beide besturen zich ook om daadwerkelijk uitvoering te geven aan de opgenomen maatregelen.

Wethouder Piet Smits en Noud Janssen, bestuurslid van Waterschap De Dommel, gaven vorige week een symbolische start aan de uitvoering van het Waterplan. Dit gebeurde door het leggen van een stukje regenwaterriool in het afkoppelproject in de wijk Haagakkers te Oostelbeers. Aansluitend vond in het gemeentehuis in Oirschot de ondertekening van de bestuursovereenkomst plaats door Piet Smits en Noud Janssen.

Het waterplan is te vinden op www.oirschot.nl onder `Plannen en projecten'.