AutoRai

Renault Scénic Conquest: stoere vrijetijdsauto

(9/18/2007)
Vanaf heden staat de nieuwe Renault Scénic Conquest bij de dealer. De Scénic Conquest kende eerder dit jaar zijn succesvolle debuut op de Salon van Genève.

De Scénic Conquest is een vrijetijdsauto met de uitstraling van een terreinwagen. Het onderstel is, door de verhoogde grondspeling en een versterkte wielophanging, geschikt voor gebruik op alle soorten wegdek.

De Scénic Conquest is leverbaar met keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Naast de twee krachtige motoren (de 2.0 16V 135pk benzinemotor en de 1.9 dCi 130pk dieselmotor) die al eerder aangekondigd zijn, wordt de Conquest ook geleverd met de zuinige 1.6 16V 110pk benzine- en 1.5 dCi 105pk dieselmotor. Renault voorziet beide dieselmotoren van een roetfilter, waarbij de 1.5 dCi 105pk motor tevens voldoet aan het eco2 label van Renault. Zowel de benzine- als de dieselmotoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Onderscheidend
De Scénic Conquest biedt overigens een rijke standaarduitrusting: onder andere lichtmetalen velgen (16 of 17 inch, afhankelijk van de motoruitvoering), parkeersensoren achter, een elektronisch stabiliteitssysteem (ESP) met antislipregeling (ASR), aluminiumkleurige dakdragers en oranje accenten in het interieur.

Ook onderscheidt de Conquest zich door een stoere Off Road look: gewijzigde voor- en achterbumpers met een chroomkleurige beschermplaat, wielkastverbreders, dorpelpanelen en brede zwarte beschermstrips op de flanken. Om het krachtige, avontuurlijke uiterlijk waar te maken, monteert Renault op de Conquest stuggere veren. De bodemvrijheid vóór is met 20 mm en achter met 10 mm vergroot.

Om de Scénic Conquest nog meer onderscheidend te maken, is het avontuurlijke model leverbaar in de exclusieve kleur Orange Cayenne. Daarnaast is er keuze uit negen carrosseriekleuren.

In het interieur vallen de speciale bekledingsstof Carbone Foncé met oranje stiksels en de zwarte rubberen vloermatten met oranje Conquest-logo op. Ook het dashboard, de veiligheidsgordels en de hoofdsteunen zijn van oranje accenten voorzien.

Met de Scénic Conquest toont Renault wederom aan dat het niet alleen praktische, maar ook mooie en betaalbare autoâs aanbiedt.

Ondanks alle extraâs bedraagt de meerprijs van de Scénic Conquest ten opzichte van de Scénic Dynamique slechts 1.500 euro, inclusief BTW/BPM. De Scénic Conquest is er vanaf ⬠28.930 incl.BTW/BPM.

Introductie aanbod
Ter gelegenheid van de introductie levert Renault de Scénic Conquest in de eerste drie maanden een Carminat DVD-navigatie- en communicatiesysteem met radio, 6-cd-wisselaar en Bluetooth-handsfreetelefoonbediening tegen de speciale actieprijs van
1.295 euro, in plaats van 3.195 euro incl. BTW/BPM.