AutoRai

Mitsubishi Motors verplaatst productie Outlander voor Europa

(9/18/2007)
Om aan de sterke vraag naar de Outlander in Europa te kunnen blijven voldoen, heeft Mitsubishi Motors Corporation (MMC) besloten om de productie van Outlander (voor de Europese markt) in 2008 te verplaatsen naar haar Europese productiefaciliteit in Nederland (Netherlands Car B.V. in Born).

Tegelijkertijd zal productie van de nieuwe SUVâs voor PSA Peugeot Citroën worden verplaatst van Mitsubishi Motorsâ Mizushima fabriek in Kurashiki, in de provincie Okayama, naar haar fabriek in Okazaki. Op dit moment produceert Mitsubishi Motors de Outlander in de Okazaki fabriek in Nagoya, in de provincie Aichi.

In december 2006 is de fabrikant al begonnen met het verplaatsen van de productie voor Japan en export (Noord Amerika, Europa, Australië en andere regioâs) naar de Okazaki fabriek om zo de druk, ten gevolge van de sterke verkoopcijfers voor export, op de productie capaciteit in de Mizushima fabriek te verlagen

Het besluit voor de nu aangekondigde verplaatsingen is genomen om de kans op het missen van verkopen door oplopende levertijden te vermijden. De Outlander, en ook andere export-modellen lopen beter dan verwacht. Dit geldt niet in de laatste plaats voor de nieuwe Lancer, die begin dit jaar in Japan en een aantal andere markten is geïntroduceerd.

Mitsubishi Motorsâ Europese productiefaciliteit NedCar maakt op dit moment de Colt, Mitsubishiâs best verkopende model in Europa. MMC wil de Outlander bij NedCar blijven bouwen tot het einde van zijn levenscyclus.