Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (18/9)

TILBURG, 18 september 2007

Man aangehouden voor bedreiging met mes en mishandeling

OISTERWIJK: Gisteravond is in het AZC aan de Kievitsblekweg een 23-jarige bewoner door een 28-jarige medebewoner met een mes bedreigd. Het slachtoffer raakte niet gewond. Er ontstond na het incident een oploopje bij de receptie waar het slachtoffer naar toe gevlucht was. Er was kennelijk ruzie ontstaan toen de aangever thuis kwam. Hij zag dat er veel gerookt was in de woning en zette daarop een raam open. Ook spoot hij parfum in de ruimte. Er ontstond een conflict tussen de 23-jarige bewoner en de verdachte. De 23-jarige aangever verliet daarop de woning en ging bij een vriend op bezoek op het centrum. De verdachte klopte daar vervolgens op de deur om het geschil voort te zetten, daarbij sloeg hij de aangever op het gezicht. Nadat deze hem terug geslagen had, haalde de verdachte onder zijn jas een mes, waarop het slachtoffer de woning uit vluchtte. De verdachte rende hem met het mes in de hand achterna. Bij de receptie waar het slachtoffer naar binnen vluchtte, werd de politie gebeld. Het onderzoek naar het incident wordt voorgezet.

Twee straatrovers aangehouden in Tilburg

TILBURG: Een 21-jarige Tilburg is vannacht omstreeks 04.00 uur op de Spoorlaan het slachtoffer geworden van twee straatrovers. De politie heeft de verdachten, twee Tilburgers van 26 en 28 jaar op basis van de opgegeven signalementen verderop op de Spoorlaan aangehouden.

Het slachtoffer verklaart dat hij op het trottoir liep. Twee mannen die op één fiets reden, stopten bij hem en knoopten een gesprek aan. Zij vroegen hem tot twee keer toe om een sigaret. Hij gaf hen deze. Op een gegeven moment werd één van de mannen erg vrijpostig en betastte hem aan zijn kleding. Toen de mannen wegreden, bemerkte hij dat zijn portemonnee uit zijn jas gerold was. Even later kwamen de twee mannen weer terug gefietst. Zij deden het nu voorkomen, alsof zij de portemonnee gevonden hadden. Een van hen, eiste een vindersloon. Het slachtoffer voelde zich zodanig geïntimideerd dat hij met het duo naar een pinautomaat fietste en daar 20 euro, zijnde zijn totale saldo, opnam en aan de mannen gaf. De politie heeft het geraffineerde duo aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld. Een van hen, de 26-jarige verdachte, is een bekende veelpleger.

Man betrapt op rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur op de Korenbloemstraat een 30-jarige man aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man die geen rijbewijs bleek te hebben, werkte niet mee aan de blaas- en / of bloedproef. Hij verklaarde dat hij de bloedproef weigerde omdat hij naar huis wilde. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

125 euro boete voor hongerige winkeldief

TILBURG: Gisteren is in de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat een 23-jarige zwerver betrapt op winkeldiefstal. De man had in de supermarkt sandwiches, worstjes en paar aanstekers gestolen. Hij werd tegengehouden nadat hij de kassa was gepasseerd. De dief verklaarde dat hij de spullen had gestolen omdat hij veel honger had. Hij heeft een boete van 125 euro gekregen.

TILBURG: In een bouwmarkt aan de Von Suppestraat is gistermiddag ook een winkeldief betrapt. Een 48-jarige Rotterdammer had in zijn jas een zeepdispenser verborgen. Hij liep tegen de lamp omdat het alarm van de detectiepoortjes afging. In het toilet waar hij gebruik van maakte werd nog een 2^e zeepdispenser gevonden. De diefstal daarvan ontkende hij echter. Hij heeft een AU-dagvaarding gekregen.

Vrouw rijdt onder invloed de sloot in

HILVARENBEEK: Een 54-jarige vrouw uit Hilvarenbeek is gisteravond omstreeks 20.20 uur op de Tilburgseweg met haar auto in de sloot gereden. De bestuurster bleek onder invloed van alcohol te zijn. De hulpdiensten kregen gisteravond een melding van een verkeersongeval dat had plaats gevonden op de Tilburgseweg ter hoogte van het safaripark. In eerste instantie werd doorgegeven dat de auto in de sloot was beland en dat de bestuurster bekneld zat. Ter plaatse bleek dat zij zonder zichtbaar letsel op eigen gelegenheid uit de auto was geraakt. Zij vertelde de agenten dat ze wilde keren en bij die manoeuvre met haar auto in de sloot was beland. Zij sprak met dubbele tong en had bloeddoorlopen ogen. Zij blies 705 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd. Zij kan bovendien een proces/verbaal tegemoet zien.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Een 14-jarig Tilburgs meisje is maandagmiddag omstreeks 15.45 uur het slachtoffer geworden van een straatroof. Haar vriendin werd door de daders mishandeld.
Het meisje was samen met drie vriendinnen in het stadspark aan de Nazarethlaan. Er kwamen twee jongens, die op BMX fietsen reden op hen af. Een van hen sprak het meisje aan en eiste haar mobiele telefoon die zij op dat moment in haar handen had. Hij zette zijn woorden kracht bij door met een fietsketting te zwaaien. Het meisje gooide daarop haar telefoon naar een van de vriendinnen. Hierop werd zij door de straatrover met gebalde vuist tegen haar rechteroog geslagen. Zijn maat richtte zich toen op de vriendin, een 14-jarig meisje uit Berkel-Enschot. Zij kreeg een klap in het gezicht waarna zij de telefoon liet vallen. Hierop pakte haar belager de GSM, waarna de rovers er op hun BMX fietsen vandoor gingen. Het zou gaan om een blonde knul en een gast van vermoedelijk Noord Afrikaanse afkomst. De politie stelt een onderzoek
in.

Auteur: Willem van Hooijdonk