Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district BREDA (18/09)

BREDA, 18 september 2007

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist
ETTEN-LEUR: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 58-jarige inwoner van Capelle ad Ijssel. De man had op een feestje teveel gedronken en wilde toch naar huis rijden. Bij het achteruit rijden reed de man tegen een paal. De politie controleerde de man op alcohol waarna bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 865 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Man aangehouden voor bekrassen van auto
PRINSENBEEK: Een 62-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagochtend door de politie aangehouden voor het vernielen van een auto. De man was boos op de eigenaar van deze auto omdat deze bijna een fietser had aangereden. De eigenaar van deze auto parkeerde hierop zijn auto op het parkeerterrein van de Groenstraat en liep weg. Even later zag hij dat de 62-jarige man zijn auto bekraste. De direct ter plaatse gekomen politie heeft de verdachte meegenomen en afgehoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee 12-jarige lopen tegen de lamp
BREDA: Twee 12-jarige meisjes uit Breda zijn maandag aan het einde van de middag tegen de lamp gelopen. De dames hadden uit een winkel aan de Karrestraat ondergoed gestolen. Zij werden betrapt en overgedragen aan de politie. In het Jeugd-risico overleg zal besproken worden of de meisjes worden doorgestuurd naar het bureau HALT.

Man ziet gestolen auto van dochter staan
ST WILLEBRORD: Maandagavond werd de politie gebeld door een man die vertelde dat hij de gestolen auto van zijn dochter had teruggevonden en dat deze in de omgeving van de Merelstraat zou staan. In het dorp heeft de politie een onderzoek ingesteld waarna men de auto zagen rijden in de Merelstraat. Hierop werd een korte achtervolging ingezet omdat de bestuurder van de auto zijn voertuig niet wilde doen stoppen. In de Nachtegaalstraat verloor de bestuurder van de auto de macht over het stuur en reed tegen een boom. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van St. Willebrord, raakte hierbij gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachte is inverzekering gesteld. De auto was 5 september gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Vinkenstraat.

Auteur: Nicolette Bovenhorst