Socialistische Partij

Gasten SP-Kamerleden midden uit de samenleving

18-09-2007 * SP-Tweede Kamerleden hebben gasten uit het midden van de samenleving uitgenodigd om met hen te luisteren naar de Troonrede in de Ridderzaal. De Kamerleden kozen hier gezamenlijk voor om duidelijk te maken dat de Troonrede juist over deze mensen gaat. Zo heeft SP-Kamerlid Agnes Kant de 85-jarige Miep Florijn uit Hellevoetssluis uitgenodigd. "Mevrouw Florijn is gedupeerde van de invoering van de WMO (Wet Maatschappelijk Ondersteuning) en alle andere bezuinigingen binnen de thuiszorg. Ik vind het belangrijk dat juist zij aanwezig is bij de presentatie van de kabinetsplannen die helaas geen verandering in deze situatie bieden, maar ze enkel maar slechter maakt."

Miep Florijn en Agnes Kant

De gasten van de SP-Kamerleden zijn van allerlei allooi. Zo heeft oud-VMBO lerares Nathalie de Rooij Marisca Voesenek uit Tilburg uitgenodigd, docente Engels aan het VMBO. De gast van Ronald van Raak is Dolf Mauritz, agent in Leiderdorp. Deze heeft de afgelopen tijd onvermoeibaar aandacht gevraagd voor de slechte beloning en de moeilijke werkomstandigheden bij de politie. Woordvoerder Natuur en Milieu Hugo Polderman heeft 'de beste gids' van Zeeland uitgenodigd, de 79-jarige mevrouw WC Steutel. Ze is sinds haar pensionering vrijwillig natuurgids voor Staatsbosbeheer en Natuur. Ze is bij een verkiezing van Natuurmonumenten verkozen tot de beste gids van Zeeland en op één na de beste van het land. Ze is tevens zijn tante.

Na de Troonrede krijgen de gasten een lunch aangeboden en worden ze rondgeleid door de SP-Tweede Kamerfractie, waar op dat moment ook de Troontelefoon wordt bezet door de Kamerleden van de SP.