Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederlanders bij Europese Jeugdkampioenschappen in de middenmoot

In de Kroatische plaats Sibenik worden tot en met 23 september de Europese Jeugdkampioenschappen gespeeld. De Nederlandse delegatie bestaat uit Pauline van Nies, Myrre Hortensius, Bram ter Schegget, Naomi Snikkers, Lars Vereggen, Lisa Hortensius, Sophia Thoma, Willemijn de Voogd, Mahsa Bitalzadeh, Marco Kirana en Ali Bitalzadeh. De begeleiders zijn Yge Visser, Arlette van Weersel en Dolf Meijer.

Na vier ronden zijn de meeste Nederlandse spelers in de middemoot te vinden. Verslagen over de wederwaardigheden van de Nederlanders zijn te vinden op de uitzendingen-weblog van de KNSB. Via deze weblog kunnen ook alle supporters zich roeren.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite http://www.euroyouth2007.com.

---

De strijd om de wereldtitel in Mexico

In Mexico City wordt gespeeld om de wereldtitel schaken. Acht grootmeesters spelen een dubbelrondig toernooi, dat duurt tot 29 september. Mochten er spelers samen op de eerste plaats eindigen, dan vindt er op 30 september een tiebreak plaats.

Het deelnemersveld bestaat uit Vladimir Kramnik, Viswanathan Anand, Levon Aronian, Peter Leko, Boris Gelfand, Peter Svidler, Alexander Grischuk en Alexander Morozevich. De winnaar van het toernoi speelt volgend jaar een match tegen de huidige wereldkampioen Kramnik. Mocht Kramnik het toernooi zelf op zijn naam brengen dan speelt hij volgend jaar een tweekamp tegen Veselin Topalov, die vorig jaar na een rumoerige match in Elista door Kramnik werd verslagen.

Het toernooi is te volgen via de toernooisite.

---

Zes Nederlanders in wereldkampioenschap voor senioren

In de Oostenrijkse plaats Gmunden wordt van 17 tot en met 29 september het Wereldkampioenschap voor Senioren gespeeld. Er doen zes Nederlanders mee: Dick van Geet, Ik Oei, Ben van Geffen, Otto Rost van Tonningen, Niek Oud en Toon Mentink. Het toernooi is te volgen via deze site.

---

2A: een verslag van Fischer Z - Lewenborg.