Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Verbeterprogramma organisatorische voorbereiding op overstromingen

18 september 2007

In samenwerking met alle betrokken partijen, waaronder de waterschappen, provincies, gemeenten, veiligheidsregio's en het rijk, is besloten een verbeterprogramma op te stellen voor de organisatorische voorbereiding op overstromingen. Hierin worden de diverse inspanningen (reeds lopende projecten en nieuwe initiatieven) gebundeld en op elkaar afgestemd.

Hieronder kunt u een opzet van het verbeterprogramma in PDF-bestand downloaden. (Grootte: 3475Kb)

Dit verbeterprogramma is opgesteld door Twynstra Gudde in opdracht van het Ministerie van BZK. Door middel van een programma start-up is deze opzet in verschillende stappen en met diverse partijen opgebouwd. Als overkoepelende doelstelling voor het programma is geformuleerd: "De samenleving is beter voorbereid op de bestrijding van de gevolgen van een (dreigende) overstroming, die kán leiden tot maatschappelijke ontwrichting". Daarnaast hebben de partijen gezamenlijk de hoofd- en subdoelen geformuleerd, de afbakening bepaald, de lopende en nog te starten inspanningen geïnventariseerd en verkend wat deze mogelijk kunnen bijdragen aan het verbeterprogramma.

Bij het verbeterprogramma hoort een doelen-inspanningen netwerk. Dit schema kunt u hieronder ook in PDF-bestand downloaden. (Grootte: 32Kb).

Bestanden


* Verbeterprogramma.pdf (3475 Kb) | Pdf-icoon Pdf-bestand Zie het origineel

* Doelen-inspanningen netwerk verbeterprogramma.pdf (32 Kb) | Pdf-icoon Pdf-bestand


---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties