Eerste Cum Laude voorstelling 3Zusters in première

18/09/2007 13:32



Joop van den Ende Theaterproducties



Amsterdam, 18 september 2007

EERSTE CUM LAUDE VOORSTELLING 3ZUSTERS IN PREMIERE
14 aanstormende toneeltalenten beleven première in Amsterdam

Vandaag, dinsdag 18 september, gaat de voorstelling 3Zusters in première in de Stadsschouwburg in Amsterdam. 14 pas afgestudeerde acteurs, jong talent voor decor, kostuums, belichting en regie, zijn door de ervaren Hans Croiset en de andere mentoren klaargestoomd voor deze eerste grote stap op het grote toneel.

Cum Laude
3Zusters is de eerste Cum Laude voorstelling binnen de nieuwe theaterafdeling ToneelMeesters van Joop van den Ende Theaterproducties . Een initiatief om pas afgestudeerde acteurs professioneel te begeleiden en hen een forum te geven om hun talent te tonen.

3Zusters
De 3 zussen Olga, Masja en Irina zijn jaren geleden met hun broer Andrej vanuit Moskou verhuisd naar een klein provinciestadje omdat hun vader, die regimentscommandant was, naar daar werd overgeplaatst. Moskou blijft echter voor de hele familie de verpersoonlijking van hun dromen en een gelukkige toekomst. Helaas is de realiteit het saaie provinciestadje waar ze na de dood van hun vader niet wegkomen en zien ze samen met de tijd ook hun verwachtingen stuk voor stuk in rook opgaan.

Anton Tsjechov
3Zusters is van de hand van Anton Tsjechov en behoort tot diens meest opgevoerde toneelstukken. Hoewel het stuk intussen ruim 100 jaar geleden werd geschreven, behoudt het tot op de dag van vandaag volledig zijn realisme en aantrekkingskracht.

Weblog Hans Croiset
Via het weblog van Hans Croiset zijn de ontwikkelingen en de ervaringen van de 3Zusters te volgen: http://hanscroisetblogt.blogspot.com, zie ook www.toneel.nl

ToneelMeesters
3Zusters is een initiatief van ToneelMeesters, de nieuwe toneelafdeling van Joop van den Ende Theaterproducties, waarbij grote klassiekers worden gebracht voor een breed publiek. Begin volgend jaar zal in dit kader ook Moeder Courage van Bertolt Brecht in een regie van Hans Croiset en met o.a. Anne-Wil Blankers en Mark Rietman te zien zijn.

Informatie over 3Zusters
3Zusters is tot en met 9 november 2007 te zien in diverse theaters in Nederland. Kaarten zijn te verkrijgen via de theaters, via TopTicketLine 0900-300 5000 (45 cpm), AUB Uitlijn 0900 - 191 (40cpm) en de Nationale Theaterkassa 0900 - 9203 (45cpm). Kijk voor meer informatie: www.toneel.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/