Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 18 september 2007

Maastricht; aanrijding met twee vrachtwagens op Kruisberg

Dinsdagochtend zijn rond 09:30 uur twee vrachtwagens betrokken geweest bij een kop-staart-aanrijding op de A2, halverwege de Kruisberg, richting Eindhoven.

Het voorste voertuig was een trekker met oplegger en de vrachtwagen erachter had een aanhanger. De cabine van de vrachtwagen raakte beschadigd, evenals de oplegger van het voorste voertuig. Eén chauffeur raakte lichtgewond en de andere chauffeur werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid via de A 79 en rond 10:30 uur kon het verkeer weer door op de A2. De verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Valkenburg; inbraak in winkel

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een winkel aan de Wilhelminalaan in valkenburg.

De daders verschaften zich toegang tot de zaak door het slat van de toegangsdeur te forceren. Zij gingen vervolgens aan de haal met diverse juwelen.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brunssum; "wiettaxi" ontmanteld

Met de aanhouding van een 58-jarige inwoner van Landgraaf heeft de politie maandag een zogenaamde wiettaxi ontmanteld.

De man werd in Brunssum aangehouden, nadat hij kennelijk op een adres een bestelling wiet had afgeleverd. In zijn auto werden meerdere zakjes wiet aangetroffen en een lijst van afleveringsadressen.

In de woning van de man had hij ook nog een aantal zakjes met wiet en een kleine hoeveelheid hasjiesj liggen.

De man verklaarde dat hij sinds kort de drugs verkocht om een schuld te kunnen aflossen.

Op de Langravenaar zal snelrecht worden toegepast.

Heerlen; vrachtauto van de weg

Dinsdagmorgen rond 10.45 uur vond er op de A76 in Heerlen een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een vrachtauto met aanhangwagen van de wegraakte en in de berm belandde.

De bestuurder raakte daarbij licht gewond.

Het ongeval gebeurde juist voorbij de splitsing van de A76 en de N281. Om nog onduidelijke redenen raakte de bestuurder met een van de wielen van zijn vrachtauto in de berm, waardoor hij de macht over het stuur verloor en de vrachtauto met aanhanger op de zijkant in de berm belandde. In verband met bergingswerkzaamheden werd het verkeer tijdelijk over één rijstrook geleid.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --