Gemeente Geertruidenberg


River Zydeco Band winnaar cultuurprijs 2007

Op zaterdag 15 september, tijdens de Veerse Dag, reikte wethouder Lida Verschuren de cultuurprijs uit aan de River Zydeco Band.

De band bestaat uit 6 actieve leden: Jo van Strien (Accordeon), Wil de Wijs (Bas en Zang), Cees Emmen (Rubboard en Zang), Karel Emmen (Saxofoon), Frits Loonen (Drum), Peter Rasenberg (Gitaar).

De River Zydeco Band mocht deze prijs in ontvangst nemen voor de actieve hulp die de muzikanten verlenen aan startende bands in de wijde omgeving. Daarnaast zorgen zij dat koren, cabaretiers en carnavalsverenigingen alle ruimte krijgen voor het maken van cd-opnamen en bezoeken zij scholen om de jeugd vertrouwd te maken met het muziekfenomeen cajun/zydeco.

De cultuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, personen of organisatie die veel voor de gemeente Geertruidenberg op het gebied van cultuur betekent, of heeft betekent. De prijs is ontworpen door Ingeborg de Groot (edelsmid Raamsdonksveer).

De contouren van het koper zijn de grenslijnen van de gemeente Geertruidenberg. De vorm symboliseert de drie kernen van onze gemeente. De zilveren opsteker kan apart worden gedragen, als broche. De structuur die is aangebracht op de speld heeft ook een symbolische inhoud; op 1 januari 1997 zijn de kernen Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg samengevoegd tot één gemeente. Een aantal van het sterrenbeeld dat leidend is voor deze periode van het jaar wordt vertaald naar de gaten en bolletjes van diverse afmetingen in en op het zilver.