Politie Gelderland-Midden

Technische storing C2000 verholpen

Publicatiedatum: 18-9-2007 14:24:27

Een storing in het communicatienetwerk C2000 waar de hulpverleningsdiensten gebruik van maken is maandagochtend verholpen. Sinds zondagochtend ondervonden de hulpverleningsdiensten van de regio's Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid hinder in het spraakverkeer. Voor de medewerkers was dit vervelend, maar de technische storing heeft niet gezorgd voor overlast voor de burger.

De technische storing zorgde ervoor dat het spraakverkeer tussen de hulpverleners en de meldkamer af en toe weg viel. De noodoproep voor medewerkers in nood werkte probleemloos. Daarmee was de veiligheid van de hulpverleners niet in gevaar. Burgers die 112 belden met een spoedmelding hebben niets van de storing gemerkt, deze communicatie verloopt niet via C2000.

Beide regio's stapten in 2005 over op het digitale netwerk. Over het algemeen is met C2000 een betere en snellere communicatie mogelijk is tussen de hulpverleners en de meldkamer. Het C2000-netwerk is in de plaats gekomen van de verouderde analoge netwerken die de hulpdiensten voorheen in gebruik hadden. Via deze analoge netwerken was multidisciplinaire communicatie (tussen de verschillende hulpverleningsdiensten onderling) bijzonder lastig. Met C2000 is dit wel mogelijk.

De hulpverleningsdiensten gaan ervan uit dat de technische storing door de beheerder definitief is verholpen.

Dit is een gemeenschappelijk persbericht namens de regio's Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315

---