Gemeente Utrecht

Jongerenloket geopend met rap

Met een rap werd gistermiddag het Jongerenloket Utrecht Noord officieel geopend. Jongeren kunnen hier terecht met al hun vragen over scholing, werk en uitkering. Sinds de start van het Jongerenloket op 3 juli hebben de medewerkers uit het loket al ruim 300 jongeren gesproken. Daarvan zijn 50 jongeren naar een (tijdelijke) baan bemiddeld of geholpen met een scholingstraject en studiefinanciering.

Wethouder Marka Spit onthulde samen met een jongere twee kleurige graffitipanelen met het beeldmerk 'Jongerenloket'. Ze benadrukte het belang van het Jongerenloket. Spit: "Er zijn in Utrecht nog zo'n 3200 jongeren zonder startkwalificatie. Het Jongerenloket biedt deze jongeren kansen, ik verwacht dan wel dat ze die aanpakken en meedoen!".

De opening werd afgesloten door Mendres Ilbay (zie foto), een jongere die door het Jongerenloket werd geholpen. Hij zette zijn verhaal over het Jongerenloket op muziek en in een rap (zie bijlage). Hij riep andere jongeren op om zich ook aan te melden bij het Jongerenloket: "Ga werken en doe wat met je leven".

Het Jongerenloket Utrecht Noord is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Utrecht, CWI en UWV. In het loket werken zij nauw samen met ROC en RMC om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt voor jongeren tot 27 jaar te verbeteren. In het Jongerenloket Utrecht Noord kunnen jongeren terecht uit de wijken West, Noordwest, Overvecht, Noordoost en Oost. Het gaat om een pilot van een jaar.

Het Jongerenloket bevindt zich in het gebouw CWI Utrecht Noord aan de Willem Dreeslaan 113. Het loket is elke werkdag geopend van 10.00-15.00 uur. Vanaf 24 september elke werkdag van 12.30 uur tot 16.00 uur en op dinsdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u bellen met Annemieke Vermeulen, Bestuurscommunicatie, 030 - 286 1155/ 06 - 524 82067.