CDA

eel_.jpg&tabid=157&mid=1006] 18 september 2007 - Nieuws - Kabinetsbeleid staat als een huis

'Het gaat goed met Nederland', aldus CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel in reactie op de Miljoenennota.

De motor van de economie draait goed en de werkloosheid is historisch laag. 'De kaders van het kabinetsbeleid voor de komende jaren staan daarbij als een huis. Het kabinetsbeleid is solide en toekomstgericht. De komende jaren wordt er flink gespaard voor volgende generaties. Schulden worden niet doorgeschoven en elk jaar eindigt met een overschot op de begroting. Een ongekende reeks. Er wordt zo miljarden afgelost aan de staatschuld. Waardoor deze op het laagste niveau komt in 30 jaar', aldus Van Geel.

Beloftes
De lijn die in de vorige periode is ingezet wordt nu doorgetrokken. Tegelijkertijd voert het kabinet een indrukwekkende investeringsagenda uit op terreinen als duurzaamheid, veiligheid, participatie en infrastructuur. Van Geel: 'Het kabinet lost hiermee de beloftes uit het regeerakkoord in. De maatschappelijke investeringsagenda vormt een positieve impuls voor de samenleving voor de komende decennia. Deze investeringsagenda van het kabinet betaalt zich de komende jaren dubbel en dwars uit.'

Waarbij ook nog eens de koopkracht op pijl blijft en over de gehele periode bezien voor alle groepen zal stijgen. 'Geen geringe prestatie', aldus Van Geel.

De fractievoorzitter van het CDA benadrukt verder in zijn reactie op de miljoenennota dat de positie van gezinnen met kinderen bijzondere aandacht heeft van zijn fractie. 'In de kabinetsplannen zit op termijn een korting op de kinderbijslag. Als CDA hebben wij ons altijd hard gemaakt voor de ondersteuning van gezinnen met kinderen. Wij zien een verlaging van de kinderbijslag dan ook niet zitten. Vooral omdat het juist gezinnen met een middeninkomen raakt', aldus Van Geel.

Verder onderstreept Van Geel dat het CDA tijdens de Algemeen Politieke Beschouwingen ondermeer in zal zetten op het hard aanpakken van de georganiseerde misdaad en op het versterken van de regio's en het landelijk gebied.