Saxion Hogescholen
BR>

di 18 september 2007

Bijzondere verpleegkundigen studeren af

De eerste lichting studenten van de Masteropleiding Advanced Nursing Practice studeert bij Saxion Hogescholen af. Zij mogen zich vanaf nu nurse practitioners noemen. Deze verpleegkundige experts kunnen een aantal taken van artsen overnemen, zoals lichamelijk onderzoek, nazorgcontroles en het bijstellen van medicatie. Daarnaast kan een nurse practitioner een eigen spreekuur houden. Dit alles onder verantwoordelijkheid van een arts.

De veertien studenten die nu afstuderen zijn werkzaam in het Medisch Spectrum Twente in Enschede, het Radboudziekenhuis in Nijmegen, de Isala klinieken in Zwolle, Meulenbeltzorg in Almelo, Tactus instelling voor verslavingszorg in Enschede, GGNet instelling voor de geestelijke gezondheidszorg en SEIN centrum voor epilepsie in Zwolle. Drie nurse practitioners zijn werkzaam in de huisartsenzorg.

Er zijn veel mogelijkheden voor de inzet van nurse practitioners. De functie is volop in ontwikkeling.

De opleiding is toegankelijk voor hbo-verpleegkundigen met minimaal twee jaar relevante werkervaring. De studie biedt een carrièreperspectief voor verpleegkundigen die met name gericht zijn op de directe zorg voor de patiënt.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------