Onderzoek jongeren: Hangen boven het toilet lijkt beste oplossing

18/09/2007 14:49



De Vos en Jansen Marktonderzoek



Nederlandse jongeren ergeren zich aan de slechte hygiëne van toiletten in uitgaansgelegenheden, zo blijkt uit onderzoek dat YoungVotes in samenwerking met het consumentenprogramma voor jongeren 'Kassa 3' van de VARA heeft uitgevoerd onder 551 jongeren tussen de 18 en 29 jaar.

Hoewel de vrouwen meer waarde hechten aan een schoon toilet dan mannen, zijn zowel de heren als de dames ervan overtuigd dat het met de hygiëne van de toiletten in uitgaansgelegenheden een stuk beter kan! De grootste bron van ergernis bij het toiletbezoek vinden jongeren het aantreffen van sporen van de vorige gebruikers (73%), gevolgd door vieze geuren (71%) en het ontbreken van toiletpapier (67%). Dat laatste is vooral voor vrouwen een grote bron van ergernis, terwijl de mannen zich juist vaker storen aan een vervelende toiletjuffrouw!

Ophouden?
Ruim één op de tien jongeren slaat het toiletbezoekje over, wanneer blijkt dat de wc niet schoon genoeg is. Echter, de meeste jongeren zijn een stuk inventiever en proberen zelf nog wat aan het probleem te doen. Zo blijkt twee derde van de vrouwen boven het toilet te hangen en bedekken vier op de tien vrouwen de wc-bril of maken deze zelf schoon. Ook de heren blijken deze maatregel regelmatig te treffen.

Betalen
Meer dan zes op de tien jongeren is van mening dat het gebruik van toiletten in uitgaansgelegenheden altijd gratis zou moeten zijn. Het zijn vooral de vrouwen die wél bereid zijn om voor een schoon en fris toilet te betalen. Een bedrag tot 20 Eurocent is nog acceptabel volgens de Nederlandse jongeren.





http://www.youngvotes.nl