Gemeente Eindhoven

18 september 2007

Collegebesluiten

De belangrijkste openbare besluiten uit de vergadering van B&W van dinsdag 11 september.

Haalbaarheidsonderzoek âbezichtigingskelderâ resten klooster Mariënhage

Tijdens archeologisch onderzoek zijn nabij klooster Mariënhage aan de Augustijnendreef de resten gevonden van de noordvleugel van het middeleeuwse klooster Mariënhage. Deze resten zijn in cultuurhistorisch opzicht van groot belang. Daarom heeft de gemeente besloten te onderzoeken of het mogelijk is ze te restaureren en tentoon te stellen in een âbezichtigingskelderâ waarvan het ontwerp tegemoetkomt aan de wensen van de paters Augustijnen, eigenaars van het klooster.

Het haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd door architectenbureau Van de Ven Franken Onstenk en kost ⬠17.000,-. De resultaten van het onderzoek worden nog dit jaar verwacht.

Geld voor verschillende activiteiten voor senioren in Eindhoven

Oudere Eindhovenaren (senioren) moeten zoveel mogelijk hun eigen kwaliteiten en competenties kunnen blijven gebruiken zodat de kwaliteit van hun eigen leven en de kwaliteit van hun bijdrage aan de Eindhovense samenleving zo hoog mogelijk blijft. Dit is de doelstelling van het Eindhovense beleid âSenioren Zelfredzaamâ.

In de tweede helft van 2007 stelt B&W in totaal nog ruim 96.000 euro beschikbaar voor seniorenwerk. Dit bedrag wordt verdeeld over verschillende activiteiten. Zo krijgt Seniorweb Eindhoven 2.500 voor investering in hard- en software, Senioren Fit Club krijgt voor sport- en beweegactiviteiten en voor het werven van deelnemers een subsidie van 27.500, is er 15.000 beschikbaar voor het bevorderen van zelfredzaamheid van allochtone senioren en wordt er 10.000 besteed aan een (digitale) seniorengids waarin relevante informatie voor ouderen is gebundeld.

Het project Buurt(en) op straat van Lumens krijgt een subsidie van
10.000 en de Stichting Thuishuis Kronehoef krijgt 10.000 voor een haalbaarheidsonderzoek naar thuishuizen voor allochtone senioren. Florian vof Advies krijgt in totaal 21.600 voor het evenement Cabaret de onbekenden en een expertmeeting Uppiecoaches.