Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout dinsdag 18 september

OOSTERHOUT NB, 18 september 2007

Ontruiming cocaïnelab waarschijnlijk dinsdagavond afgerond

OOSTERHOUT: De ontruiming van het bedrijfspand aan de Nijverheidsweg waarin zondagavond een cocaïnewasserij werd aangetroffen, is naar verwachting dinsdagavond afgerond. De twee verdachten die in verband met het drugslab zijn aangehouden (een 59-jarige man uit Tholen en een 64-jarige Vlijmenaar) worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontruiming en Ontmanteling (LFO) zijn sinds maandagmorgen bezig met het ontruimen van twee loodsen aan de Nijverheidsweg. Tientallen vaten en jerrycans met enkele duizenden liters chemicaliën zijn inmiddels afgevoerd. Ook werd een hoeveelheid pure cocaïne aangetroffen. De politie kan nog niet zeggen wat de omvang van de cocaïnewasserij is geweest, daarvoor is aanvullend onderzoek nodig.

Enkele weken geleden werd in een bedrijfspand in Waalwijk een drugslab ontmanteld waarbij ook cocaïne werd gewassen. Daarbij wordt cocaïne teruggewonnen van de stof waar het in verwerkt is en klaargemaakt voor distributie.

Twee aanhoudingen na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagavond rond 20.15 uur een 26-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden in verband met huiselijk geweld. De man was eerder die dag, rond 16.00 uur, naar de woning van zijn ex-vrouw gegaan in de wijk Slotjes en daar bedreigingen aan haar adres geuit. Daarbij zou hij een vuurwapen hebben laten zien. De vrouw deed alsof ze niet thuis was en toen haar ex na enige tijd weer vertrok, vluchtte ze het huis uit en nam ze contact op met de politie. De Oosterhouter is in verzekering gesteld. Bij een zoeking in zijn woning is overigens geen vuurwapen aangetroffen.

OOSTERHOUT: Een 28-jarige Oosterhouter is dinsdagmorgen rond 05.45 uur aangehouden wegens mishandeling van zijn vrouw. Agenten kwamen ter plaatse na een melding van een pittige ruzie. In de woning in de wijk Dommelbergen troffen ze het echtpaar aan waarbij de man verklaarde dat er eigenlijk niets aan de hand was. De vrouw had echter een duidelijk waarneembare bult op haar hoofd. De man is ingesloten op het bureau.

Ouders proberen dochter weg te houden van vriend

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond kort voor 18.00 uur op een vluchtstrook van de A59 een echtpaar uit Oosterhout (56 en 57 jaar) aangehouden wegens poging tot wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging. Ze vermoeden dat hun dochter ondanks haar huwelijk een relatie heeft met een andere man en zien dat helemaal niet zitten. Om de dochter en diens vriend in hun ogen te kunnen betrappen, hebben ze zondagmiddag in hun auto de vrouw gevolgd toen die naar haar vriend ging. Volgens de 22-jarige dochter is die man echter gewoon een goede vriend. Daar aangekomen is de dochter een stuk meegereden in diens vrachtwagen, achtervolgd door de ouders. Op de A59 hebben de ouders hun auto langzaam voor die vrachtwagen gezet die vervolgens op de vluchtstrook parkeerde. Daarbij hebben de ouders geprobeerd de dochter uit de auto te trekken en werd de vriend bedreigd. Agenten hebben het echtpaar aangehouden en mee naar het bureau genomen. Inmiddels zijn ze weer op vrije voeten. De politie onderzoekt de zaak, te meer de vrouw zegt jarenlang mishandeld te zijn door haar ouders.

Auteur: Andre van den Hul