Gemeente Haaksbergen

Gemeente doet mee aan vergelijkend onderzoek

In week 38 krijgen 1.200 willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Haaksbergen een brief met een vragenlijst van de gemeente. Bovendien krijgen inwoners in de komende weken, nadat ze een bezoek gebracht hebben aan de publieksbalie van het gemeentehuis, een lijst met vragen over de dienstverlening van de gemeente. Datzelfde gebeurt in deze periode in enkele tientallen andere gemeenten in ons land. De gemeente Haaksbergen doet namelijk mee aan het project De Staat van de Gemeente.

Haaksbergen kan op deze manier de resultaten van de komende onderzoeken met die van andere gemeenten vergelijken. Het gemeentebestuur weet daardoor niet alleen hoe de inwoners van Haaksbergen over hun eigen gemeente en over de dienstverlening denken, maar vooral ook hoe het staat in verhouding tot verschillende andere gemeenten.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om te weten hoe de inwoners over het gemeentelijk beleid en de gemeentelijke dienstverlening denken. Dat helpt de gemeente om na te gaan hoe het in de toekomst misschien nog beter kan. Zo is er dit jaar al een zogeheten imago-onderzoek gehouden, is er eenmaal in de twee jaar een veiligheids- en leefbaarheidsonderzoek en kunnen inwoners meedoen aan het digitaal burgerpanel (Haaksbergenpanel).

Het onderzoek dat nu wordt gehouden, is vooral bedoeld om de prestaties van de gemeente Haaksbergen te kunnen vergelijken met die van andere gemeenten.