Ingezonden persbericht


Virtualisatie toegankelijker gemaakt

De nieuwe PRIMERGY-servers van Fujitsu Siemens Computers, nu met de geïntegreerde virtualisatieoplossing VMware ESX Server 3i

Maarssen, 18 september 2007 - Fujitsu Siemens Computers streeft ernaar om de toegang tot de wereld van de servervirtualisatie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom voorziet hij nu als een van de eerste constructeurs verscheidene van zijn PRIMERGY-modellen van een innovatieve virtualisatieoplossing. De toepassingsspecifieke servers worden namelijk rechtstreeks in de fabriek uitgerust met een bijkomende component die het mogelijk maakt om bij de eerste start van het systeem de virtualisatiesoftware Embedded ESX Server 3i van VMware te laden. Binnen een paar minuten wordt op de PRIMERGY-server automatisch een virtualisatielayer geactiveerd, waardoor het niet langer nodig is om eerst op zoek te gaan naar een CD, die te plaatsen en de software vervolgens manueel te installeren. De server zal verkrijgbaar zijn vanaf het begin van 2008 en uitsluitend via het kanaal verkocht worden. Het pakket omvat ook gratis ondersteuning van Fujitsu Siemens Computers gedurende een periode van 90 dagen met indien gewenst een optie op verlenging.

"De oplossing is vooral ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen. Vele hebben virtualisatie nog bovenaan hun agenda staan en voelen weerstand om ertoe over te gaan. Dankzij de automatische activering van de VMware-oplossing zal virtualisatie, nu de oplossing zo snel en makkelijk kan geïmplementeerd worden, ook voor hen al gauw tot een standaard uitgroeien", verduidelijkt Bernhard Brandwitte, Director Product Marketing Enterprise Server Business bij Fujitsu Siemens Computers.

Fujitsu Siemens Computers en VMware zijn trendsetters met hun leveringsconcept van een vooraf op de servers geïnstalleerde virtualisatie-layer. En al bij al neemt het belang van servervirtualisatie hand over hand toe. Door toepassingen en diensten te scheiden van de fysieke computersystemen, wordt het nu voor allerhande uiteenlopende toepassingen mogelijk om die resources samen te gebruiken. Dat verhoogt de flexibiliteit en maakt een optimale exploitatie van de bestaande IT-infrastructuur mogelijk, wat een positief effect heeft op de totale eigendomskosten.

Virtualisatie garandeert een grotere energie-efficiëntie in datacentra

Bij het promoten van het virtualisatieconcept, onderstreept Fujitsu Siemens Computers voortdurend zijn rol als ontwikkelaar van baanbrekende technologieën en zijn streven naar milieuvriendelijke IT en geoptimaliseerde energie-efficiëntie in datacenters. Door de bechikbare middelen op hun volle capaciteit te gebruiken, wordt het mogelijk om het aantal benodigde servers drastisch in te krimpen, met een betekenisvolle daling van het energieverbruik tot gevolg, niet alleen in elektriciteit voor de processors maar ook voor de koeling.

De industriestandaard servers in de PRIMERGY-productlijn vormen de ruggengraat van een betrouwbare en moderne IT-infrastructuur. Ze belichamen het concept van het flexibele, dynamische datacenter, gerealiseerd door Fujitsu Siemens Computers. Dankzij de hoge graad van standaardisering, bieden ze een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien staat de naam PRIMERGY voor een uitgebreide productportefeuille aan geïntegreerde oplossingen, gaande van het aantrekkelijk geprijsde instapmodel, over de rack-servers tot de BladeFrame- en opslagsystemen.

De servers met de geïntegreerde virtualisatieoplossing zullen verkrijgbaar zijn vanaf het eerste trimester van 2008 (prijzen beginnen bij EUR 2.300).


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers is het toonaangevende Europese IT-bedrijf met een strategische focus op producten, diensten en oplossingen van de volgende generatie, toegespitst op mobiliteit en dynamische datacenters. Dankzij een bijzonder uitgebreid platform- en dienstenassortiment gaat ons aanbod van handheld-toestellen tot desktops als infrastructuuroplossingen en dienstenpakketten voor enterprise bedrijven. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waarbij de dienstendivisie een vertegenwoordiging heeft in 170 landen, wereldwijd. Door de optimalisering van de sterke punten, innovatie en het wereldwijde bereik van onze gemeenschappelijke aandeelhouders, Fujitsu Limited en Siemens AG, verzekeren we dat we voldoen aan de behoeften van al onze klanten: grote bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen en privé-gebruikers. Om aan de internationale normen voor maatschappelijk en sociaal verantwoord ondernemen te voldoen, maakt Fujitsu Siemens Computers deel uit van het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers kunt u een bezoek brengen aan: www.fujitsu-siemens.com.

PR-contactpersoon:

Jeroen de Bruijn Marenthe de Nijs

Tel : +31 (0)346 598341 / +31 (0)6 - 13368516 Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6 - 1850 1806

E-mail : jeroen.debruijn@fujitsu-siemens.com E-mail: marenthe@primacommunicatie.nl