Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Promotiecampagne voor de Beverwaard van start

De meeste bewoners uit de Beverwaard wonen naar tevredenheid in deze wijk.

Daarom vinden ze de negatieve beeldvorming over hun wijk onterecht. Uit een onderzoek dat in 2006 naar het imago van deze wijk is uitgevoerd blijkt dat het negatieve beeld voornamelijk gebaseerd is op negatieve berichtgeving in de media. Ook blijkt uit dit onderzoek dat mensen die de Beverwaard voor het eerst bezoeken positief verrast zijn. Ze zijn verbaasd over hoe ruim en groen de wijk er in werkelijkheid uitziet en hoe gewoon de wijk eigenlijk is.

Op zaterdag 15 september gaat een promotiecampagne in de Beverwaard van start die als doel heeft om de reputatie van de wijk in de regio te verbeteren. Tegelijkertijd heeft de campagne als doel om het Beverwaard-gevoel bij de huidige bewoners te versterken. De campagne is een gezamenlijk initiatief van deelgemeente IJsselmonde en de woningcorporaties Woonbron en de Nieuwe Unie.

Bewoners als ambassadeur

Er komt ondermeer een opvallende poster- en advertentieactie met portretten van gewone bewoners uit de Beverwaard. Op de website www.onzebeverwaard.nl vertellen zij over het wonen in deze wijk. Tijdens de start van de campagne zullen de eerste twee posters worden onthuld. Later dit najaar verschijnen drie nieuwe portretten. Een nieuwsbrief houdt de bewoners op de hoogte over de campagne en de ontwikkelingen in de wijk. Hierin kunnen bewoners niet alleen lezen ov er de activiteiten die er in hun wijk worden georganiseerd, maar ook wat de deelgemeente en de woningcorporaties doen om het wonen in de Beverwaard aangenamer te maken.

Tuinacademie

De inwoners van de Beverwaard gaven in het onderzoek naar het imago van hun wijk aan dat het vele groen één van de belangrijkste kwaliteiten van hun wijk is. De singels, de parkjes en de tuinen en/of balkons zorgen ervoor dat de Beverwaard een prettige plek is om te wonen. Daarom heeft het campagneteam het initiatief genomen om een Tuinacademie voor de Beverwaard op te zetten. Dat wordt een club van bewoners onder leiding van een landschapsarchitecte. De Tuinacademie van de Beverwaard gaat de komende tijd van alles ondernemen op het gebied van tuinieren en het houden van planten. Eén van de eerste dingen die eind dit jaar of komend voorjaar op de agenda staat, is een tuinplantenruilbeurs. Er komen ook tuincursussen, excursies en scholenprojecten. Tijdens het jaarlijkse wijkfeest op 15 september zullen de behoefte en de wensen van de bewoners ten aanzien van de Tuinacademie worden geïnventariseerd. Bij voldoende enthousiasme gaat de Tuinacademie aan het eind van dit jaar van start.