Gemeente Nijkerk


Nieuwe gemeentelijke website vanaf 17 september in de lucht!

De gemeente Nijkerk is de afgelopen tijd op allerlei verschillende manieren bezig geweest om de dienstverlening te verbeteren. Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel. Zo is de Publiekswinkel in het Stadhuis ontstaan. Onderdeel van de nieuwe manier van werken is ook een nieuwe website, die vanaf maandag 17 september officieel in de lucht is. Een website die een metamorfose heeft ondergaan; niet alleen door een nieuw uiterlijk maar ook door de gebruiksvriendelijkheid en nieuwe interactieve mogelijkheden.

Wethouder Bert de Graaf opende de nieuwe website op een feestelijke manier. Hij is er bijzonder blij mee dat de gemeente deze kwaliteitsslag heeft kunnen maken. De wethouder vindt het van groot belang om de dienstverlening zo veel mogelijk op de klanten af te stemmen. De nieuwe website is een goede stap voorwaarts, in het bijzonder door het feit dat bepaalde producten voortaan vanuit huis besteld kunnen worden!, aldus wethouder De Graaf.

Digitaal bestellen van producten
De nieuwe website is volledig geactualiseerd en aangevuld, om zo informatief, volledig en gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Bijzonder onderdeel van de website is het feit, dat er maar liefst 20 producten zijn waarvoor u niet meer naar het stadhuis hoeft te komen. U kunt ze via de computer bestellen of aanvragen en waar nodig betalen.
Een greep uit deze producten: bestellen van een uittreksel uit het bevolkingsregister, aanvraag leerlingenvervoer, aan- of afmelding hondenbelasting, het maken van een afspraak voor een paspoort, aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen, meldingen van klachten over de openbare ruimte, aanmelden van kandidaten voor gemeentelijke onderscheidingen, enz.

Verbeterde dienstverlening
Door de nieuwe digitale publiekswinkel in te voeren, wil de gemeente Nijkerk u lange wachtrijen en een reis naar het stadhuis besparen. Bovendien hoeft u zich niet meer te houden aan de openingstijden; via de nieuwe website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag in het stadhuis terecht! U doet uw aanvraag of bestelling op het moment waarop u tijd of zin heeft.
En over de zaken die u nog niet digitaal kunt aanvragen, kunt u veel informatie vinden, zodat u precies weet wat u mee moet nemen, enzovoorts. Bovendien kunt u van veel producten een aanvraagformulier downloaden, die u kunt invullen en opsturen, dus ook vanuit huis.