ABVAKABO FNV

Kwaliteit van zorg heeft zijn prijs

ABVAKABO FNV heeft kennis genomen van de tweejaarlijkse peiling door het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging. Het is schokkend dat de zwaarte van de problematiek neemt toe. Hoe kan nog verwacht worden dat kwalitatieve zorg geleverd wordt, als er niet voor betaald wordt, vraagt Elise Merlijn, bestuurder zorg, zich af. De vakbond constateert bij de cao-onderhandelingen zelf ook dat de arbeidsvoorwaarden in de zorg onder druk staan. Bij de cao van de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg is sprake van een conflictsituatie. Maar ook de cao-onderhandelingen voor de gehandicaptenzorg gaan zeer moeizaam.

"Ik merk niet dat de prijs voor het leveren van goede zorg betaald gaat worden", zegt Merlijn. "Er moet zelfs boter bij de vis worden gedaan. Werkgevers willen werknemers bijvoorbeeld langer laten werken voor hetzelfde salaris. Op deze manier wordt het gebrek aan verpleegkundig personeel zeker niet opgelost. Wie motiveer je zo nog om te kiezen voor een loopbaan in de zorg?"
18-09-2007, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Thuiszorg, Universitair medische centra, Verpleeg- en verzorgingshuizen, Ziekenhuizen | Meer over: gehandicaptenzorg, thuiszorg, verpleeg_ en verzorgingshuizen,