Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 18 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 18-09-2007

Geslagen met verkeersbord

Landsmeer, 17 september 2007, 12:56 uur

De politie heeft een 49-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van mishandeling van een 53-jarige Landsmeerder. De Landsmeerder kwam naar het politiebureau en verklaarde het volgende:

Maandag 17 september reed hij met zijn bestelbusje over de van Beekstraat in de richting van de Burgemeester Postweg toen hij op wegwerkzaamheden stuitte. Er was door de wegwerkers een hekwerk opgetrokken en een ruimte overgelaten voor het verkeer. De Landsmeerder dacht echter dat die ruimte te krap was en uitte zijn bezorgdheid richting de wegwerkers. Hierop zou de 49-jarige Amsterdammer het hekwerk hebben opgepakt en tegen de buitenspiegel hebben geslagen en aan de autodeur hebben getrokken. De man parkeerde vervolgens zijn auto om naar het politiebureau te gaan. Maar op dat moment kwam de wegwerker eraan met een afzettingsbord in zijn handen dat hij uit een betonvoet had getrokken. Zonder iets te zeggen zou hij daarmee in de richting van het hoofd van de Landsmeerder hebben geslagen. Die kon de klap afweren, maar raakte wel gewond aan zijn pols en rechterschouder. Hierna liep het slachtoffer naar het dichtbijgelegen politiebureau en deed aangifte. De politie hield vervolgens de wegwerker aan. Hij verklaarde dat juist de automobilist agressief was en dat hij niet had geslagen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Zoon slaat moeder

Purmerend, 17 september 2007, 18:11 uur

De politie heeft een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn moeder. De politie werd gebeld en vernam van een getuige dat de jongen ook vernielingen in de woning had aangebracht. De ruzie zou zijn ontstaan over een bord eten. De zoon zou onder andere vuil water over zijn moeder hebben heengegooid, haar bij de keel hebben gegrepen en met een gietijzeren fitnessvoorwerp een gat in de keukendeur hebben geslagen. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Hij gaf aan hulp te willen ontvangen.

Moeder van fiets gereden

Zaandam, 17 september 2007, 18:05 uur

Een 34-jarige Zaandamse is met haar twee kinderen ten val gekomen op de Wilhelminabrug nadat zij werd afgesneden door een andere fietser. De moeder fietste met haar beide kinderen in de richting van de A.F. de Savornin Lohmanstraat toen zij werd ingehaald door een jongeman. Deze sneed haar dusdanig af dat zijn achterwiel het voorwiel van de vrouw raakte en zij ten val kwam. De veroorzaker reed door. Het zoontje van drie die in het stuurzitje zat hield een open wond aan zijn kin over, het dochtertje bleef ongedeerd. De moeder liep een kapotte knie op. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Zaandam Centrum via 0900-8844.

Met 102 km p/h over de Hoofdtocht

Zaandam, 17 september 2007, 21:44 uur

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige Zaandammer omdat deze met een gecorrigeerde snelheid van 102 km per uur over de Hoofdtocht reed. De maximumsnelheid op dat traject is 50 km per uur.

Baby valt uit kinderwagen

Purmerend, 18 september 2007, 13:15 uur

De politie heeft assistentie verleend na een ongeval op de Willem Eggertstraat, waarbij de baby van een 35-jarige moeder uit de kinderwagen is gevallen. Het 4 maanden jonge kindje kwam met haar hoofd op de roltrap terecht en liep daarbij een flinke deuk op in haar hoofd. De traumaheli kwam ter plaatse en per ambulance is het kind naar een Amsterdams ziekenhuis vervoerd.

Laatst gewijzigd 18-09-2007 15:36 | © Politie Zaanstreek-Waterland |